Καζάνι που βράζει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική συντριβή.

Ο Τσίπρας μπορεί δημοσίως να λέει ότι θα δώσει τη μάχη για να ανατρέψει (!) τα αποτελέσματα της πρώτης κάλπης, καθώς και ότι ο στόχος είναι η νίκη (!), αλλά η καρδούλα του το ξέρει.

Όταν μάλιστα, όπως μαθαίνουμε από καλή πηγή, έχει ήδη στα χέρια του τις πρώτες κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20%.

Όταν είναι κοινό μυστικό στους παροικούντες τη συριζαϊκή Ιερουσαλήμ ότι έχει ξεκινήσει ο χορός των δελφίνων. (Απλώς περιμένουν να χάσει και τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και μετά όλοι μαζί να του κουνήσουν το μαντίλι.)

Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε ρυθμούς αλλαγής ηγεσίας ύστερα από 15 χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι ο Αλ. Τσίπρας. Και κάτι τελευταίο: καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι στο παιχνίδι της διαδοχής Τσίπρα θα μπει κάποια στιγμή ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μάλιστα, εκπρόσωποι της επιχειρηματικής ελίτ θεωρούν ότι ο πρώην υπουργός του Τσίπρα, και σύζυγος της δημοσιογραφου Ράνιας Τζίμα που εργάζεται στο Mega του Βαγγέλη Μαρινάκη, μπορεί να αναδιοργανώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον βάλει στις ράγες μιας «σύγχρονης Αριστεράς» χωρίς τα βαρίδια που οδήγησαν το κόμμα στον Καιάδα.