Στο βωμό των μικροκομματικών παιχνιδιών βάζει ο Στέφανος Κασσελάκης και το θέμα τουγάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Η κατάθεση πρότασης νόμου - και όχι νομοσχεδίου όπως ο ίδιος είχε δηλώσει δεδομένου ότι δεν είναι πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κυβέρνηση – εντάσσεται σε αυτή την προσπάθεια αφού δεν δύναται να υπερψηφιστεί από 151 βουλευτές. Όμως η πρόταση νόμου περιλαμβάνει και κάτι ακόμη. Μια τοποθέτηση αναφορικά με την τεκνοθεσία και την παρένθετη μητρότητα που δύναται να εκληφθεί ως επιχείρηση να αλλάξει στάση αναφορικά με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, στην πρόταση νόμου γίνεται αναφορά στην παρένθετη μητρότητα κάτι για το οποίο η κυβέρνηση δεν φέρεται διατεθειμένη να προχωρήσει ως προς το ζήτημα της τεκνοθεσίας ενώ και στελέχη του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν πως το θέμα της παρένθετης μητέρας προκαλεί ζητήματα κυρίως ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης των γυναικών. Και όμως στην Κουμουνδούρου επιδιώκουν μια συζήτηση γύρω από αυτό με πληροφορίες ν αναφέρουν ότι μπορεί στην πορεία ν αποτελέσει και την αφορμή για να καταψηφίσει το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση.

Και ενώ μια τέτοια κίνηση θα αφήσει εκτεθειμένο συνολικά το κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης και ειδικά τον Στέφανο Κασσελάκη υπάρχουν συνεργάτες του που εκτιμούν πως θα υποστεί μεγαλύτερη ζημιά η κυβερνώσα παράταξη. Στηρίζουν δέ αυτή τη θέση στις διαφωνίες βουλευτών αλλά και υπουργών της κυβέρνησης και υποστηρίζουν πως το πλήγμα θα είναι σημαντικό και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό αφού θα ειναι η πρώτη φορά που θα καταψηφιστεί ένα νομοσχέδιο.

Ουσιαστικά στην Κουμουνδούρου δείχνουν να εξετάζουν το ενδεχόμενο, στο βωμό μικροκομματικών συμφερόντων, να τινάξουν στον αέρα ένα νομοθέτημα που αφορά ανθρώπινα δικαιώματα, δικαιώματα παιδιών αλλά και εναρμόνιση με την κοινοτική νομοθεσία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δηλώσει πως δεν προτίθεται το κόμμα τους να μετατραπεί σε «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση» δείχνοντας πως μπροστά στα μικροκομματικά παιχνίδια η ομάδα Κασσελάκη δε ορρωδεί προ ουδενός...