Κάθε άλλο παρά ρόδινα είναι τα πράγματα για τους λιγοστούς ευρωβουλευτές που παρέμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη θα εκλέξει ελάχιστους ευρωβουλευτές, ωστόσο ο νέος Πρόεδρος ετοιμάζει εκπλήξεις με λαμπερά ονόματα.


Η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει σχεδόν διαλυθεί καθώς πλέον απομένουν μόλις δύο ευρωβουλευτές: ο Κώστας Αρβανίτης και η προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ, Έλενα Κουντουρά. Πρόσφατα αποχώρησαν από το κόμμα ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Στέλιος Κούλογλου και ο Πέτρος Κόκκαλης ενώ ο Αλέξης Γεωργούλης έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από το κόμμα μετά τη διαγραφή του από τον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα όλοι οι πρώην ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλοβλέπουν το ενδεχόμενο να προσχωρήσουν στην ομάδα Αχτσιόγλου-Χαρίτση.


Ωστόσο τα πράγματα πρόκειται να γίνουν χειρότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Εφόσον επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτο κόμμα με ένα 13%, το οποίο για κάποιους είναι το..θετικό σενάριο, τότε το κόμμα θα εκλέξει μόλις δύο ευρωβουλευτές. Δεν συζητάμε το σενάριο που μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει μονοψήφιο ποσοστό ή να τον ξεπεράσει το ΚΚΕ. Τότε ίσως εκλέξει με το ζόρι έναν ευρωβουλευτή. Και αν κάποιος θα περίμενε ότι τα δύο φαβορί για επανεκλογή είναι ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντουρά που παρέμειναν στο κόμμα, μάλλον δεν γνωρίζουν το παρασκήνιο των ημερών.


Η περίπτωση του Νίκου Παππά 


Ο πρώην μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, ο οποίος έχει απασχολήσει τον τελευταίο καιρό τα δημοσιεύματα για τον «αψύ» χαρακτήρα του, μπαινοβγαίνει σχεδόν καθημερινά στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου, όπου και βρίσκονται τα γραφεία του Στέφανου Κασσελάκη και της ηγετικής του ομάδας. Οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι ο πρώην αθλητής ετοιμάζεται για μία θέση στην ευρωβουλή, μιάς και ο νέος Πρόεδρος τον εκτιμά βαθιά και υπολογίζει την άποψή του.

Άλλωστε ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να ενισχύσει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος με αναγνωρίσιμα πρόσωπα που μπορεί να φέρουν ψήφους, καθώς οι ευρωεκλογές θα είναι ένα κρίσιμο τεστ για την ηγεσία του. Μεταξύ άλλων έχει βολιδοσκοπήσει μία γνωστή τραγουδίστρια της αριστεράς και έναν ηθοποιό που έχει εκφράσει κατα καιρούς τη συμπάθειά του στον Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα θα εντάξει πρόσωπα που εκτιμά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας για να ενισχύσει τους συμβολισμούς στο κομματικό ακροατήριο. Τέλος το δρόμο για την ευρωβουλή έχει βάλει και ο καθηγητής Νικόλαος Φαραντούρης, ο οποίος πρόσφατα έγινε σύμβουλος του Προέδρου για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής και θα έχει τη στήριξη της νέας ηγεσίας. Αυτά βλέπει ο Κώστας Αρβανίτης και άρχισε ήδη τον προεκλογικό αγώνα, γνωρίζοντας ότι η επανεκλογή του θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.