Στο νέο μπάχαλο που διαμορφώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και την ανακοίνωση από τον Στέφανο Κασσελάκη προσφυγής σε τετραπλές κάλπες για εκλογή προέδρου, νέων Νομαρχιακών Επιτροπών, Οργανώσεων μελών και νέας Κεντρικής Επιτροπής, έρχεται να προστεθεί και ο πονοκέφαλος των ημερομηνιών.

«Βρείτε μου αντίπαλο» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, από το βήμα του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ χθες ανακοινώνοντας προσφυγή σε τετραπλές κάλπες, αλλά θα πρέπει να βρεθούν και οι ημερομηνίες. Τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά, καθώς, σύμφωνα με το καταστατικό, οι κάλπες πρέπει να στηθούν μετά από δύο εβδομάδες από το συνέδριο, δηλαδή 9-10 Μαρτίου. Ακολουθούν δύο τριήμερα, της Καθαράς Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου, τα οποία δεν ευνοούν την ψηφοφορία. Επιπλέον, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταταγεί στο στρατό στις 14 Μαρτίου, για θητεία 20 ημερών.

Στο μεταξύ ένα από τα βασικά ερωτήματα είναι αν θα βρεθεί ένας ή περισσότεροι υποψήφιοι απέναντι στον σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα τηρήσουν ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης. Επίσης τα βλέμματα στρέφονται στην Όλγα Γεροβασίλη, η οποία την προηγούμενη Κυριακή με ανάρτησή της προκάλεσε κύμα αντιδράσεων για το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τη φυσιογνωμία του κόμματος προς τα μέλη του. Ο δε Διονύσης Τεμπονέρας έχει ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση όλο το τελευταίο διάστημα.

Πάντως από την πλευρά των νεοπροεδρικών γίνεται λόγος για επανάληψη της ιστορίας της διαδοχής του Αλέκου Αλαβάνου από τον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, πρόσωπο της πολύ στενής επιρροής του Στέφανου Κασσελάκη έλεγε πως «ο Τσίπρας, από Αλέξης θα γίνει Αλέκος, Αλαβάνος», προεξοφλώντας την επικράτηση του σημερινού προέδρου. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι το πρόσωπο που αναζητούσαν οι προεδρικοί ως αυτό που θα «επαναφέρει το κόμμα στην πολιτική» βρέθηκε και η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του δεν αποκλείεται να γίνει το Σάββατο.