Σύψας: Τείχος ανοσίας μόνο με τον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού

by news

O καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας εξέφρασε  ην εκτίμηση του ότι για να δημιουργηθεί στη χώρα το αναγκαίο τείχος ανοσίας απέναντι στον κορωνοϊό θα πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού. Ο ίδιος επισήμανε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιτευχθεί έως το τέλος του 2021.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, χαρακτήρισε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού το πρώτο πραγματικά καλό νέο από τον Ιανουάριο οπότε ξεκίνησε αυτός ο εφιάλτης.

«Είναι η αρχή του τέλους για την πανδημία που μας ταλαιπώρησε, μας βασάνισε και χάσαμε τόσους συμπολίτες μας», συμπλήρωσε ο κ. Σύψας.

Ο καθηγητής διαβεβαίωσε ότι το καινούριο εμβόλιο είναι απόλυτα ασφαλές και απόλυτα αποτελεσματικό.

Εξηγώντας την τεχνολογία mRNA του εμβολίου των Pfizer-BioNTech, είπε χαρακτηριστικά: «Είναι ένα τόσο δα μικρό μόριο το οποίο μπαίνει στο σώμα μας, δίνει το μήνυμα να φτιάξουμε από την πρωτεΐνη του κορωνοϊού αντισώματα και αμέσως μετά αυτοκαταστρέφεται και αυτοδιαλύεται».

«Είναι ό,τι πιο ασφαλές έχει φτιάξει η τεχνολογία μας. Οι κλινικές μελέτες και η εμπειρία που έχουμε μέχρι σήμερα από μερικά εκατομμύρια εμβολιασμούς στον κόσμο δείχνουν την απόλυτη ασφάλειά του», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Τείχος ανοσίας
Σύμφωνα με τον κ. Σύψα για να σχηματιστεί ένα τείχος ανοσίας στον κορωνοϊό θα πρέπει να εμβoλιαστεί τουλάχιστον το 70% του ελληνικού πληθυσμού.

Ερωτηθείς για το πότε θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτό, ο καθηγητής σημείωσε ότι θα εξαρτηθεί από τον ανεφοδιασμό και από το πόσοι θα προσέλθουν να εμβολιαστούν, «γιατί το εμβόλιο είναι προαιρετικό και έτσι πρέπει να είναι», παρατήρησε.

Τόνισε, δε, ότι παρότι η Πολιτεία είναι πολύ πιο αισιόδοξη, ο ίδιος εκτιμά ότι θα χρειαστεί ενδεχομένως να φτάσουμε μέχρι το τέλος του 2021.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα