Συνεργασία ΚΕΘΕΑ – ΟΚΑΝΑ ο ξενώνας άστεγων χρηστών στην Αθήνα

by Manifesto

Την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων που προσφέρουν υπηρεσίες στο πεδίο της απεξάρτησης είχε τονίσει, ήδη, από τα Ιωάννινα τα οποία επισκέφθηκε τον προηγούμενο μήνα, ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Χρίστος Λιάπης υπογράμμισε τότε πως: «στα Γιάννενα συντελείται κάτι χωρίς προηγούμενο» και ότι «πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί, με συναίνεση».

Αφορμή στάθηκε η συνεργατική λειτουργία του πρώτου μεγάλου περιφερειακού πολυδύναμου κέντρου detox που διασυνδέεται λειτουργικά με ένα μεγάλο νοσοκομείο, όπως είναι το Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Κρίσεως Χρηστών Ναρκωτικών και Αλκοόλ του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», στο πλαίσιο υλοποίησης της συνεργασίας του Νοσοκομείου με το ΚΕΘΕΑ και τον ΟΚΑΝΑ.

Ανάλογο (ως προς τους άξονες συνέργειας ΚΕΘΕΑ-ΟΚΑΝΑ) εγχείρημα, κοινής δράσης του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών – ΟΚΑΝΑ και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων – ΚΕΘΕΑ, υλοποιείται στην Αθήνα με τη δημιουργία του Ξενώνα για τη φιλοξενία αστέγων χρηστών και εξαρτημένων ατόμων και την προφύλαξή τους από τον κορωνοϊό.

Στόχος είναι να φιλοξενηθούν οι άστεγοι χρήστες ουσιών ώστε, να προστατευτούν από τις επιπτώσεις της Πανδημίας COVID-19, να δωθεί ουσιαστική απάντηση στην πρόκληση που συνιστά για τη Δημόσια Υγεία ο συνδυασμός αστεγίας και χρήσης ουσιών, εν μέσω ενός πανδημικού κύματος, αλλά και να διαμορφωθεί μια δομή κοινωνικής προσφοράς και προοπτικών απεξάρτησης και για την επόμενη ημέρα.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα