«Δεν υπάρχουν στρατόπεδα στο κόμμα. Ούτε υποστηρικτές. Εγώ έχω μια καλή σχέση με την Όλγα Γεροβασίλη, αλλά δεν θέλω να πολεμήσω τον κ. Κασσελάκη. Δεν τον βλέπω ως αντίπαλο. Το γεγονός ότι το συνέδριο γίνεται σε γήπεδο δεν σημαίνει ότι είναι αρένα! Πρέπει να έχουμε μια άνετη εκλογική διαδικασία. Δεν με εκφράζει το γιουχάρισμα. Και στο προηγούμενο συνέδριο, με τον Αλέξη Τσίπρα, υπήρξαν γιουχαρίσματα, από αυτούς που στη πορεία έφυγαν», είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης στον ΑΝΤ1 σχολιάζοντας τα όσα γίνονται στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη είπε, μεταξύ άλλων, πως «Όταν ψηφίσαμε τον πρόεδρό μας τον Σεπτέμβριο δεν τον ψηφίσαμε μέχρι τις ευρωεκλογές, αλλά για μια πλήρη θητεία. Κάθε ημέρα κρινόμαστε όλοι. Δεν υπάρχει λευκή επιταγή για κανέναν. Εγώ δεν είπα ότι στις ευρωεκλογές θα είμαστε πρώτοι. Ένα ποσοστό κοντά στις εθνικές εκλογές είναι ρεαλιστικός στόχος».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πετύχει ένα ποσοστό κοντά στις εθνικές εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία εάν χάσει 13 μονάδες και πέσει στο 30% δεν θα έχει θέμα; Ο κ. Ανδρουλάκης εάν πέσει δεν θα έχει θέμα; Όλοι κρινόμαστε», σχολίασε.

«Εγώ δεν είμαι με πρόσωπα, αλλά με πολιτικές. Εγώ θέλω να ακούσω από τον κ. Κασσελάκη την πολιτική που θα ακολουθήσουμε, τι δεν έκανε αυτούς τους πέντε μήνες. Το ίδιο και από την κ. Γεροβασίλη», ανέφερε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Απαντώντας σε ερωτήματα, υποστήριξε πως «είναι αβάσιμο ότι θα υπάρξει διάσπαση! Κασσελάκης και Γεροβασίλη έχουν δηλώσει ότι θα μείνουν στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης αναφέρθηκε και στην πρόταση πολλών εκ των συνέδρων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να μην γίνει τώρα εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου, δείχνοντας εμμέσως να συμφωνεί με αυτήν, υπογραμμίζοντας πάντως ότι «εάν ο Στέφανος Κασσελάκης νιώθει «κενό εμπιστοσύνης» προς το πρόσωπο του, τότε πρέπει να πάει άμεσα σε εκλογές».

Για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και για τις φήμες περί πιθανής επιστροφής του στην διεκδίκηση ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην βουλευτής επεσήμανε ότι «το κόμμα έχει ανεξίτηλα τη σφραγίδα του Αλέξη Τσίπρα. Αυτό το κόμμα δεν είναι ούτε του Κωνσταντόπουλου, ούτε του Αλαβάνου, ούτε του Τσίπρα, ούτε του Κασσελάκη, ούτε του επόμενου. Το κόμμα είναι όλων μας. Η δήλωση του κ. Τσίπρα ήταν καθαρή. Ήταν κατηγορηματικός στην επιστολή του. Πολιτικά έχει έναν τεράστιο ορίζοντα μπροστά του. Εάν ο ίδιος πάρει κάποια απόφαση στο ορατό ή αόρατο μέλλον το συζητάμε».