Με απόσπασμα από το μήνυμα Τσίπρα και τη δήλωση Γεροβασίλη σημειώνοντας πως θα σεβαστεί την απόφαση του συνεδρίου, ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να γίνουν εκλογές. 

«Και εγώ σας αγαπάω εξίσου αν όχι περισσότερο. Και ξέρετε καλά τι δεν θα κάνω ποτέ... Συντρόφισες και σύντροφοι άλλαξα την ώρα της ομιλίας μου για να σας απευθυνθώ τώρα, που είναι η ώρα για όλα ή για τίποτα.

Από χθες σύνεδροι που νοιάζονται, που πονούν τον ΣΥΡΙΖΑ μαζεύουν υπογραφές για τη μη διενέργεια εκλογής προέδρου.

Το εκτιμώ πάρα πολύ. Θα σας μιλήσω από την καρδιά μου. Μια συντρόφισα, η Αθηνά, δακρύχοντας με πλησίασε και μου ζητησε να μην πάμε σε νέες εκλογές. Μου ζήτησε να προστατεύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και μου ράγισε την καρδιά.

Δίπλα στην Αθηνά, δίπλα σε τόσους από εσάς, με ανιδιοτέλεια δηλώνουν ότι δεν χρειάζομαστε εκλογές, έχουμε πρόεδρο, προχωράμε.

Επιτρέψτε μου όμως με ταπεινοφροσύνη να σας εξηγήσω γιατί αυτό δεν γίνεται». 

«Ο ιστορικός μας ηγέτης ζητά εκλογές, η συντρόφισα Ολγα ζητά κάλπη. Πώς αλήθεια μπορώ να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες; Θα ήταν σαν να κρύβομαι για να κρατήσω τη θέση μου» συνέχισε τονίζοντας τον κίνδυνο εσωστρέφειας. 

«Πώς μπορώ να βγω από το συνέδριο κομμένος κομματάκια; Την Πέμπτη μπήκα ως ο πρόεδρος που δεν του επιτρέπουν να ρωτά τα μέλη χωρίς την άδεια τους. Πως μπορώ να βγω την Κυριακή με τον ιστορικό ηγέτη να παίρνει θέση υπέρ των εκλογών;» συμπλήρωσε αφήνοντας αιχμές για τη στάση Τσίπρα -Γεροβασίλη. 

«Εσείς ψηφίσατε αλλά κάποιοι δεν άκουσαν, δεν σας άκουσαν. Αν χρειάζεται να φωνάξουμε δύο φορές για να μας ακούσουν εκείνοι που έχασαν την πολιτική του ακοή θα το κάνουμε. Τη δεύτερη φορά βγαίνεις αν έχεις ριζώσει στην κοινωνία. Κάποιοι έχουν στο μυαλό τους ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Λένε ένα μήνα όπως ορίζει το καταστατικό. Αν και γνωρίζουν πως επιτρέπεται στο συνέδριο να αποφασίσει και ότι επιτρέπει το καταστατικό επίσπευση των διαδικασιών. Για να δούμε τι ζητούν όσοι θέλουν ένα μήνα. Πάμε τέλη Μαρτίου. Πάνω από έναν μήνα η χώρα χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση. Πάνω από έναν μήνα διαφωνούντες στα κανάλια για να μην μείνει τίποτε όρθιο. Και στη συνέχεια ευρωεκλογές με σίγουρη αποτυχία. Θέλουν να πάμε σε ευρωεκλογές με εμένα στο δρόμο να λιώνω τα παπούτσια και εκείνοι να κοντένουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια». 

«Κάποιοι έχουν στοχο την αποτυχία στις ευρωεκλογές για να μου την χρεώσουν. Και τι κάνουμε απέναντι σε αυτούς τους λίγους που κάθονται στις πρώτες σειρές; Που θεωρούν τους εαυτούς τους τους ταγούς και τους καθοδηγητές; Και εσάς δεν σας ρώτησαν ποτέ για τίποτα; Τι κάνουμε εμείς οι πολλοί απέναντι σε αυτούς του πολύ λίγους που ήρθαν εδώ περνόντας από διαδρόμους, γεύματα και μυστικούς δείπνους; Τι κάνουμε εμείς οι πολλοί που εδώ και μήνες παίζουν σκάκι στις πλάτες μας επίδοξου βασιλιάδες και βασίλισσες;»

«Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ούτε στην εσωκομματική δημοκρατία. Άρα, σας αγαπώ πάρα πολύ, κάντε την καρδιά σας πέτρα, κάντε ένα κουράγιο ακόμα και δώστε απάντηση. Εκλογή προέδρου στις 10 Μαρτίου για να έχει χρόνο ο νικητής. Και όσο αφορά εμένα, εκλογές 10 Μαρτίου και άμεσες καταστατικές αλλαγές, τις έχει ανάγκη το κόμμα. Πρόεδρος που θα πάει από την εσωκομματική σύγκρουση στις ευρωεκλογές δεν μπορώ να γίνω. Πρόεδρος υπό προθεσμία που προσπαθεί να κλείσει πληγές ετών, όπως κάνω από την πρώτη μέρα, πρόεδρος που δεν πέρασε από νέα κάλπη ενώ το ζήτησε με επιχειρήματα ο ιστορικός πρόεδρος δεν μπορώ να γίνω. Μπορώ να γίνω πρόεδρος στις 10 Μαρτίου με ορίζοντας τις εθνικές εκλογές».

Δεσμεύθηκε να τραντάξει τα οφίτσια και να φέρει την αναγκαία δομική διεύρυνση για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα ρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να έχει την ξεκάθαρη εντολή ανανέωσης για μια σύγχρονη αριστερά που λύνει τα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας.

 «Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας έλεγε το σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα, όμως με τα χέρια λυμένα και όχι δεμένα πίσω από την πλάτη» συμπλήρωσε καρφώνοντας τον πρώην πρωθυπουργό.