Το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα, όπου την προηγούμενη Παρασκευή είχε αποφασιστεί η αναστολή του ανοίγματος λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής που παρουσίαζαν, θα τεθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Οι ειδικοί καλούνται να αξιολογήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών προκειμένου να εισηγηθούν την επαναλειτουργία η όχι των καταστημάτων στις παραπάνω περιοχές, τους από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη χθες, η επιτροπή θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους, τον αριθμό των διασωληνωμένων και των θανάτων, τον δείκτη διασποράς, τις εστίες της επιδημιολογικής επιβάρυνσης, τις μεταλλάξεις, και αναλόγως θα ληφθούν οι αποφάσεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η κυβέρνηση θέλει από την Δευτέρα να ανοίξουν όλα τα καταστήματα και στις “κόκκινες” περιοχές, όμως αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα και τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών.

Πιθανά, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, να συζητηθεί και το θέμα των διαδημοτικών μετακινήσεων και τις καθημερινές. «Είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην προχθεσινή του συνέντευξη στο Star.

Σε ό,τι αφορά τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης σημείωσε ότι οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα.