Σε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 12:30, θα προεδρεύσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναμένονται αλλαγές στην Ελληνική Αστυνομία, με το βλέμμα της κυβέρνησης στην πάταξη της εγκληματικότητας και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων. Αλλαγές αναμένονται επίσης και στην Πυροσβεστική.

Πιο συγκεκριμένα, ως δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αντικατάσταση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Λάζαρου Μαυρόπουλου με πληροφορίες του protothema.gr να αναφέρουν πως στη θέση του πρόκειται να τοποθετηθεί ο Δημήτρης Μάλλιος, ο οποίος έχει την ευθύνη της ασφάλειας συνόρων.

Είχαν προηγηθεί οι κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις, οπότε και ο αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης διαδέχτηκε τον Κωνσταντίνο Φλώρο στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Ο Κωνσταντίνος Φλώρος αποστρατεύτηκε μετά από θητεία τεσσάρων ετών. Επίσης αφασίστηκε: Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΣ του Αντιστρατήγου Γεώργιου Κωστίδη. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΝ του Αντιναυάρχου Δημήτριου - Ελευθέριου Κατάρα. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΑ του Αντιπτεράρχου Δημοσθένη Γρηγοριάδη.