Συνάντηση Σημίτη-Γεννηματά με φόντο τους επικριτές

14

Στην τελική ευθεία εισήλθε το ΠΑΣΟΚ με το συνέδριο του κόμματος να διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο (23-24/11),

Επιδίωξη της Φώφης Γεννηματά η οποία συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του Κινήματος, Κώστα Σημίτη, προκειμένου να του επιδώσει επισήμως την πρόσκληση συμμετοχής, είναι η παρουσία όλων.

Το γεγονός έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο πρώην υπουργός Παύλος Γερουλάνος και αμφισβητίας της Φώφης Γεννηματά, είχε ταχθεί σε συνέντευξή του, υπέρ της παρουσίας των πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου, στο συνέδριο, προωθώντας ψήφισμα με το αίτημα να εκλεγούν σύνεδροι από τη βάση και να γίνει στις αρχές του 2020.

Παράλληλα, σε μακρόσυρτο ενημερωτικό σημείωμα για τη διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου, η Χαριλάου Τρικούπη απαντά στους επικριτές της κυρίας Γεννηματά που επιμένουν να ζητούν να τηρηθούν κατά γράμμα οι κανονιστικές διαδικασίες.

«Οι ευαισθησίες των στελεχών, των μελών και των φίλων της παράταξής μας είναι σεβαστές, είναι όμως ανεπίτρεπτο να επιχειρείται η “εργαλειοποίησή” τους για εσωκομματικά παιχνίδια», διαμηνύεται και ξεκαθαρίζεται πως «δεν υπάρχει δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή Κίνημα Αλλαγής», καθώς δεν είναι ανταγωνιστικά το ένα με το άλλο. «Η συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ ως κινητήριου μοχλού του Κινήματος Αλλαγής είναι η αντικειμενικά μοναδική δυνατότητα για ένα ανοιχτό, ζωντανό ΠΑΣΟΚ», υπογραμμίζει η Χ. Τρικούπη, «οφείλουμε, λοιπόν, να μην επιτρέψουμε να μας διχάσουν επίπλαστοι διαχωρισμοί που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Στο πλαίσιο αυτό, επαναλαμβάνεται ότι οι αλλαγές στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, είναι επιβεβλημένες, καθώς οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα οδηγούσε σε πολιτικό και οργανωτικό δυισμό και αυτοϋπονόμευση».

Τονίζεται δε ,ότι δεν υπάρχει καταστατικός περιορισμός για τη σύνθεση του συνεδρίου ούτε και αιφνιδιασμός ως προς τον χρόνο διεξαγωγής του.

 

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr