Η ενίσχυση της ασφάλειας στον Δήμο Αθηναίων και η χάραξη κοινής γραμμής συνεργασίας μεταξύ της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη

Ο κ. Μηταράκης επισήμανε πως η ενίσχυση του επιχειρησιακού σχεδίου δράσης της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στον Δήμο Αθηναίων αποτελεί προτεραιότητα. Στόχος είναι, είπε ο υπουργός, η ανακατανομή των πόρων με ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων που λειτουργούν στα όρια του δήμου, η συνεργασία με τους ΟΤΑ για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στις γειτονιές, ενώ αποτελεί κοινή παραδοχή ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην οδική ασφάλεια μέσω της συνεργασίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής με τη Δημοτική Αστυνομία. 

Ο κ. Μπακογιάννης παρέδωσε τον επικαιροποιημένο χάρτη παραβατικότητας ανά περιοχή με έμφαση στο εμπόριο ναρκωτικών και τις παραβάσεις του ΚΟΚ και σημείωσε πως υπάρχει πολύ καλή συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με την ΕΛ.ΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.