Συνάντηση με τον ειδικό εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Περσικό Κόλπο Λουίτζι Ντι Μάιο είχε την Παρασκευή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.  

«Είναι μεγάλη χαρά μου σήμερα να καλωσορίζω, - θα μου επιτρέψει να πω τον φίλο μου - Λουίτζι Ντι Μάιο, τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Κόλπο, εδώ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο σκοπός της επίσκεψής του είναι να τον ενημερώσουμε για την Επιχείρηση «Ασπίδες», μια επιχείρηση σε μια κρίσιμη περιοχή, με μια τεράστια σημασία για την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η επιχείρηση αυτή διασφαλίζει τη θαλάσσια οδό επικοινωνίας προς τα λιμάνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως καταλαβαίνετε κυρίως προς τα ελληνικά και τα ιταλικά λιμάνια. 

Από εκεί και πέρα όμως, δεν μπορώ ποτέ να ξεχάσω ότι ο Λουίτζι Ντι Μάιο ήταν αυτός με τον οποίο υπογράψαμε την πρώτη συμφωνία στην ιστορία της πατρίδας μας για τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες, δίνοντας ένα λαμπρό παράδειγμα του πώς δύο πολιτισμένες χώρες που αντιλαμβάνονται το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας λύνουν φιλικά τις διαφορές τους».