Μια άκρως συμβολική εμφάνιση έκανε ο υιός του του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, Πέτρος, στο 15ο επετειακό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως φαίνεται από την φωτογραφία που δημοσίευσαν τα «Παραπολιτικά», ο Πέτρος Μπελέρης παρακολούθησε μαζί με τον πρώην υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου την ομιλία του πρωθυπουργού στο Συνέδριο της ΝΔ στο Ζάππειο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Σταύρος Παπασταύρου έχει ιδιαίτερα στενή σχέση με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, ενώ τον είχε επισκεφθεί στις φυλακές όπου κρατείτο.

Φαίνεται ότι η υποψηφιότητα Μπελέρη με την Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς ευρωεκλογές κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, καθώς πέρα από την εμφάνιση του γιου το στο συνέδριο του κόμματος, ο αδερφός και ο υιός του εκλεγμένου αλλά φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας είχαν συνάντηση στο Μεγάρου Μαξίμου με συνεργάτες του πρωθυπουργού πριν λίγες ημέρες. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη έχει μεγάλη συμβολική αξία καθώς τυχόν εκλογή του θα πιέσει περαιτέρω την Ε.Ε. για την αποφυλάκισή του ενώ θα ενισχύσει τη θέση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Άλλωστε η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να θέσει μπλόκο στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στη Ευρωπαϊκή Ένωση όσο οι αλβανικές αρχές κρατούν φυλακισμένο τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας και δεν τον επιτρέπουν να ορκιστεί, καταπατώντας τις ελευθερίες της ελληνικής μειονότητας της Β. Ηπείρου.

Στη φωτογραφία ο γιος του Φρέντι Μπελέρη ο Σταύρος Παπασταύρου και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου:

petros-beleris1.webp