Συνελήφθη ηλικιωμένος άνδρας που είχε αρχικά θεωρηθεί ως υπεύθυνος για την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Άγιο Βασίλειο Βιάννου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Μετά την ταυτοποίησή του, ο 86χρονος προσήχθη αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου και στη συνέχεια η προσαγωγή εξελίχθηκε σε σύλληψη.

Με ανακοίνωση της η Πυροσβεστική αναφέρει τα εξής:

«Συνελήφθη σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ηρακλείου Κρήτης, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στη θέση «Αχλάδας Λάκος» στην Τ.Κ. Αγίου Βασιλείου του δήμου Βιάννου Ηρακλείου Κρήτης. Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης».

Σύμφωνα με το Cretalive, ο 86χρονος πραγματοποιούσε το μεσημέρι αγροτικές εργασίες σε χωράφι της ιδιοκτησίας του και με τη χρήση καμινέτου προσπαθούσε να επιδιορθώσει λάστιχα ποτίσματος.

Όταν η πυρκαγιά εξαπλώθηκε ο ίδιος κινδύνευσε σοβαρά, καθώς στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί όσο πιο γρήγορα μπορούσε, το όχημα που οδηγούσε ανατράπηκε και κινδύνευσε να εγκλωβιστεί.