Σε εξέλιξη είναι από το πρωί μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους για την σύλληψη ατόμων, που εμπλέκονται στη θανάσιμη επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ στις 7 Δεκεμβρίου 2023 στου Ρέντη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ μέχρι στιγμής έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε σπίτια και οχήματα, από όπου έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν γίνει 50 συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές.

Αναμένεται να ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση από την Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος αστυνομικός έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, μετά από 20 ημέρες νοσηλείας, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα που είχε δεχθεί κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει: «Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ευρείας κλίμακας επιχείρησης της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7/12/2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».