Η σορός του Γιώργου Λυγγερίδη μεταφέρθηκε με πομπή στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη. Υπό τους ήχους των σειρήνων και με αναμμένους φάρους δεκάδες περιπολικά και δίκυκλα της ΕΛ.ΑΣ. σχημάτισαν πομπή μπροστά στον Άγιο Δημήτριο συνοδεύοντας τον 31 ετών αστυνομικό στην τελευταία του κατοικία.

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, στο κοιμητηρίο της Θέρμης οι συνάδελφοι του Γιώργου Λυγγερίδη πυροβόλησαν τρεις φορές στον αέρα αποδίδοντάς του τιμή. Μετά από κάθε πυροβολισμό η λέξη «Αθάνατος» ηχούσε σε όλη την ατμόσφαιρα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, μετά από πολυήμερη μάχη που έδινε για να παραμείνει στη ζωή, ύστερα από σοβαρό τραυματισμό που δέχθηκε από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων με χούλιγκαν στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. 

«Βαστάω εγώ, είμαι η μάνα του "Λύγγε"» - Παρών ο πρωθυπουργός στην κηδεία 

Το κλίμα βαθιάς συγκίνησης που επικράτησε στην κηδεία επισφραγίζουν τα λόγια της μητέρας του αδικοχαμένου 31χρονου αστυνομικού. «Βαστάω εγώ, βαστάω. Είμαι η μάνα του "Λύγγε"», είπε, απαντώντας σε συγγενείς και φίλους που της εύχονταν συλλυπητήρια. 

Το σκεπασμένο με την ελληνική σημαία φέρετρο με τη σορό του αδικοχαμένου συναδέλφου τους, σήκωσαν στους ώμους τους άνδρες των ΜΑΤ, ενώ ο διμοιρίτης του εκφώνησε έναν ανατριχιαστικό επικήδειο λόγο. 

Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία ήταν, επίσης, και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και άλλα πρόσωπα της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης: η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, η οποία εκπροσωπούσε τον προέδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών-Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο απερχόμενος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, βουλευτές κ.ά.

Παρών ήταν και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Λάζαρος Μαυρόπουλος, εκπροσωπώντας τα Σώματα Ασφαλείας. Στον ναό υπήρχαν πάρα πολλά στεφάνια, ανάμεσα στα οποία και εκείνα των συγγενών του, της οικογένειάς του, του παππού του. Η οικογένεια και συγγενείς του άτυχου αστυνομικού έφτασαν στον ναό συντετριμμένοι.

Ο συγκινητικός επικήδειος του διμοιρίτη του Γιώργου Λυγγερίδη

Όπως μεταδίδει το thestival.gr, o διμοιρίτης ανέφερε στον επικήδειο λόγο του: «Κατάφερες τις αρχές από το σπίτι σου να τις προσαρμόσεις σε αυτές της Υπηρεσίας. Ξεχώρισε η αγνότητα της καρδιάς σου. Ήσουν σε αυτούς που είχα επιλέξει για το τμήμα μας. Η μοίρα δεν μας ξέχασε. Ζήτησες να είμαστε μαζί στην Α535. Δεν τσακώθηκες ποτέ με κανέναν συνάδελφό σου. Έβαζες το συμφέρον της διμοιρίας πάνω από το "εγώ" σου».

Σημείωσε, επίσης, ότι ήταν σε αυτούς που συγκράτησαν, και μάλιστα δύο φορές, την είσοδο 2.000 ατόμων στη χώρα μας στις Καστανιές Έβρου.

«Τα ΜΑΤ δεν πέφτουν ποτέ. Ο ματατζής δεν έχει αυτό το δικαίωμα. Και εσύ δεν έπεσες, εμείς σε ξαπλώσαμε για να σου παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ήσουν όρθιος. Πονούσες αφόρητα αλλά δεν φώναξες, ήσουν σοβαρός. Η διμοιρία μας έκανε ό,τι μπορούσε. Καταφέραμε και σε παραδώσαμε ζωντανό με εννέα παλμούς», είπε ο συνάδελφός του με τρεμάμενη φωνή.

Αναφερόμενος στους δράστες, τόνισε ότι «κρύβονται πίσω από τη μαμά τους και τον μπαμπά τους. Μην ανησυχείς, Γιώργο μου, θα τους βγάλουμε από τα λαγούμια τους».

«Αποτελείς πρότυπο και θα είσαι αθάνατος ήρωας. Είναι τιμή που συνυπηρετήσαμε στην Α535. Έγινες ήρωας και ήρωας θα παραμείνεις. Αθάνατος!», είπε στο τέλος του επικήδειου ο διμοιρίτης του.