Συγκέντρωση στη μνήμη της Σούζαν Ίτον: «Θα μπορούσα να ήμουν εγώ, η γυναίκα σας, η κόρη σας…»

35

Αφιερωμένη στη μνήμη της άτυχης Σούζαν Ίτον που δολοφονήθηκε με φρικτό και βασανιστικό τρόπο, από τον 27χρονο πατέρα δύο παιδιών, είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στα Χανιά.

Το κάλεσμα απευθύνει το Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην ανακοίνωση – πρόσκληση σημειώνεται ότι σκοπός της συγκέντρωσης είναι να καταστούν σαφή και ξεκάθαρα τα δικαιώματα των γυναικών στη ζωή.

«Η συγκέντρωση αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Σούζαν Ίτον που δολοφονήθηκε με φρικτό και βασανιστικό τρόπο. Για την ακρίβεια, μαζί με τη Σούζαν, δολοφονήθηκε και κάτι δικό μας, κάτι σε κάθε γυναίκα ανεξαιρέτως. Το δικαίωμα της ζωής και της ανεμελιάς», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Στην ίδια ανάρτηση σχολιάζεται με καυστικό τρόπο η φράση που φέρεται να χρησιμοποίησε απολογούμενος ο δράστης περί «τυχαίας επιλογής του θύματος». Όπως επισημαίνεται, «στη θέση αυτής της γυναίκας θα μπορούσα να είμαι εγώ, να είναι η μαμά μου, η αδερφή μου, η φίλη μου. Θα μπορούσε να είναι η γυναίκα σας, η κόρη σας, η αδερφή σας, η μαμά σας… Θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε αθώα, ανυποψίαστη και ανυπεράσπιστη γυναίκα».

Πρόθεση των διοργανωτών της συγκέντρωσης είναι να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία της γυναικείας αξιοπρέπειας και υπόστασης , όπως επίσης ένα μήνυμα ενάντια στη σιωπή που καλλιεργεί συνθήκες βίας και γεννά θύτες.

Πηγή: neakriti.gr

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr