Οριστική αναβολή αποφάσισε η Super League 1 αναφορικά με την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος μετά την επιστολή του Παναθηναϊκού στην διοργανώτρια αρχή για τουλάχιστον 14 κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα στους παίκτες του.

Το πιθανότερο σενάριο θέλει την αγωνιστική αυτή να διεξάγεται την προσεχή Τρίτη (09/05), οπότε δεν θα χρειαστεί πιθανότατα να επανοριστεί και η τελευταία 10η αγωνιστική που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή στις 14 Μαΐου. Η τελική απόφαση για την ημέρα διεξαγωγής θα γίνει στο αυριανό ΔΣ της Superleague στις 12 το μεσημέρι.


Η ανακοίνωση της Super League 1:


Ανακοινώνεται ότι δυνάμει απόφασης του Προέδρου και της Αναπληρώτριας Προέδρου του Δ.Σ., σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του ΚΑΠ, αναβάλλονται όλοι οι αγώνες της της 9ης αγωνιστικής των Playoffs του Πρωταθλήματος ανδρών που είχαν οριστεί για την 7η Μαΐου 2023 και ώρα 20:00.

Η επιστολή του Παναθηναϊκού
Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε νωρίτερα αίτημα μέσω επιστολής του απέστειλε στην Super League 1 για την αναβολή του αγώνα με τον Ολυμπιακό εξαιτίας της σωρείας κρουσμάτων που παρουσιάστηκαν στις τάξεις της ομάδας πριν το παιχνίδι με τους «ερυθρολεύκους».

Αναλυτικά η επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

"1. ΠΡΟΣ SUPER LEAGUE

2. ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ, κ. Ευάγγελο Μαρινάκη.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Δια της παρούσης αιτούμεθα όπως συγκαλέσετε άμεσα Δ.Σ. του Συνεταιρισμού με την διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την αναβολή του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή 07.05.2023 στις 20:00, λόγω ανωτέρας βίας, σύμφωνα με την παρ. 5 και 6 του Άρθρου 11 του Κ.Α.Π., καθώς σήμερα έχουν ήδη βρεθεί θετικοί στον Covid-19 14 ποδοσφαιριστές μας και 10 λοιπά μέλη της ομάδας μας(μέλη προπονητικού επιτελείου, φυσιοθεραπευτές κλπ.). Σημειωτέον ο ως άνω αριθμός των θετικών κρουσμάτων στον ιό Covid-19 εντός της ομάδας αυξάνεται συνεχώς.

Με εκτίμηση,

Για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Λεωνίδας Μπουτσικάρης"