Είναι ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες, στον τομέα του, παγκοσμίως και αυτό με τη βούλα του πανεπιστημίου Stanford των ΗΠΑ. Ο λόγος για τον καθηγητή του ΕΜΠ και γενικό γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στη λίστα 2023 World’s Top 2% Scientists, του ονομαστού ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Πώς κρίθηκε τόσο ψηλά σε όλο τον πλανήτη ο κ. Μαυρωτάς; Με βάση τον αντίκτυπο που σημείωσε το ερευνητικό έργο του διεθνώς, μέχρι 31/12/2022 όπως μετριέται με τον σύνθετο δείκτη c-index (αλγόριθμο που συνυπολογίζει αριθμό δημοσιεύσεων, ετεροαναφορών, αριθμό συ-συγγραφέων κλπ.).

Γι’ αυτό και εντάχθηκε στον κατάλογο με τους πλέον επιδραστικούς επιστήμονες του πλανήτη μας. Σημειώνεται ότι στη λίστα του πανεπιστημίου Stanford που αριθμεί δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες από κάθε χώρα της υφηλίου, και εκδίδεται σε ετήσια βάση, περιλαμβάνονται 970 συνολικά Έλληνες επιστήμονες από τους οποίους οι 120 προέρχονται από το ΕΜΠ.

Την είδηση της κορυφαίας αυτής διάκρισης για τον ίδιο και την Ελλάδα έμαθε ο κ. Μαυρωτάς ενώ βρισκόταν στο Στρασβούργο στο πλαίσιο της 4ης συνεδρίασης της επιτροπής παρακολούθησης της Σύμβασης Saint Denis, με σκοπό την αξιοποίηση της ευρωπαϊκής τεχνογνωσίας σε θέματα ασφάλειας και προστασίας σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και λοιπά αθλητικά γεγονότα.

Και βέβαια δεν ήταν λίγοι οι συμμετέχοντες από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που έσπευσαν να τον συγχαρούν χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερη τιμή τους ότι συνεργάζονται μαζί του.