Στον Νότη Μηταράκη προσπάθησε να χρεώσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, τα fake news με τα οποία διέσυραν τη χώρα οι βουλευτές, οι ευρωβουλευτές και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -συμπεριλαμβανομένου και του Αλέξη Τσίπρα- για τη δήθεν «νεκρή μικρή Μαρία» του Έβρου. Συγκεκριμένα, ο κύριος Αρβανίτης είχε έντονο διάλογο με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Τσιόδρα, σε πάνελ του Attica TV, με τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη. Ο κύριος Τσιόδρας κριτικάροντας την πάγια πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ από το 2019 κι εντεύθεν, να προσπαθούν δηλαδή να εργαλειοποιήσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάνοντας «αντιπολίτευση μέσω Βρυξελλών», είπε στον κύριο Αρβανίτη ότι «έγινε ολόκληρη ιστορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για υποτιθέμενο νεκρό κορίτσι στον Έβρο, που δεν υπήρξε ποτέ».

Ο κύριος Αρβανίτης, αντιλαμβανόμενος τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στο προφίλ του το συγκεκριμένο περιστατικό, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης ευαγγελίζεται την «πατριωτική Αριστερά», έσπευσε να βγάλει όλους τους Έλληνες τρελούς, λέγοντας «ξέρετε ποιος ανακοίνωσε τη "νεκρή Μαρία"; Τη "νεκρή Μαρία" στις 15 Αυγούστου, ο κύριος Μηταράκης κάνει δήλωση και λέει: "είμαι στη δυσάρεστον θέση να ανακοινώσω ότι έχουμε ένα νεκρό παιδί"», για να συνεχίσει λέγοντας «αμέσως μετά γίνεται ερώτηση από τον Κούλογλου -την οποία συνυπέγραψα-, ότι "πώς είναι δυνατόν σε κράτος υπό ένταξη -που είναι η Τουρκία-, να έχουμε 40 αγνοούμενους και ένα νεκρό παιδί;" Τη ζημιά την έκανε ο Μηταράκης. Εάν ισχύει». Δηλαδή όλοι όσοι έκαναν κριτική σε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από τον κύριο Αρβανίτη και τον Αλέξη Τσίπρα, μέχρι και τα απλά στελέχη, ότι δυσφημούν και ζημιώνουν τη χώρα για όσα έλεγαν, ήταν απλά τρελοί. Το γεγονός ότι όλοι οι πολίτες τους «στόλιζαν» με διάφορα «γαλλικά» και απαιτούσαν να ζητήσουν συγγνώμη για όσα έγραφαν για τη «νεκρή μικρή Μαρία» του Έβρου, έκαναν λάθος και έπρεπε να το απαιτούν από... τον Νότη Μηταράκη!

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποδεικνύει ότι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όχι απλώς δεν «φορούν την εθνική φανέλα» πρωτίστως και την κομματική δευτερευόντως. Αλλά ότι φορούν κατ' αποκλειστικότητα την «κομματική φανέλα», εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Αυτό μάλιστα γίνεται ακόμη εμφανέστερο από το γεγονός ότι κατηγορούσαν με τόσο πάθος και έμφαση την Ελλάδα, ενώ για τη σφαγή σε Θέουτα και Μελίγια, δηλαδή τους θύλακες της Ισπανίας στο Μαρόκο, όπου σκοτώθηκαν το 2.023 λαθρομετανάστες που προσπαθούσαν να εισβάλλουν στα σύνορα, δεν υπήρξε ούτε για δείγμα κάποιο καταδικαστικό ψήφισμα εναντίον της Ισπανίας. Ίσως -λέμε ίσως- να ευθύνεται το γεγονός ότι στην Ισπανία, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είναι σοσιαλιστής. Και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας, «κόρακας, κοράκου μάτι δε βγάζει».

Η δήλωση του Κώστα Αρβανίτη

Δημήτρης Τσιόδρας: «Έγινε ολόκληρη ιστορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για υποτιθέμενο νεκρό κορίτσι στον Έβρο, που δεν υπήρξε ποτέ. Έγινε -»

Κώστας Αρβανίτης: «Ξέρετε ποιος ανακοίνωσε τη "νεκρή Μαρία"; Τη "νεκρή Μαρία" στις 15 Αυγούστου, ο κύριος Μηταράκης κάνει δήλωση και λέει: "είμαι στη δυσάρεστον θέση να ανακοινώσω ότι έχουμε ένα νεκρό παιδί". Μετά λοιπόν -»

Δημήτρης Τσιόδρας: «Όχι, όχι, όχι, όχι».

Κώστας Αρβανίτης: «Ε, μα πώς τώρα; Βεβαίως. Κι αμέσως μετά γίνεται ερώτηση από τον Κούλογλου -την οποία συνυπέγραψα-, ότι "πώς είναι δυνατόν σε κράτος υπό ένταξη -που είναι η Τουρκία-, να έχουμε 40 αγνοούμενους και ένα νεκρό παιδί;" Τη ζημιά την έκανε ο Μηταράκης. Εάν ισχύει».

Δημήτρης Τσιόδρας: «Διασύρθηκε η Ελλάδα για το συγκεκριμένο θέμα, πως "ναι, υπάρχει", όντας fake. Έγινε η ιστορία στην Ισπανία, στον θύλακα στο Μαρόκο (σ.σ. μιλάει για τη Μελίγια και τη Θέουτα, όπου σκοτώθηκαν 37 λαθρομετανάστες από την αστυνομία και άλλοι 76 ήταν αγνοούμενοι), έγινε καμιά ερώτηση;»

Κώστας Αρβανίτης: «Έκανα ερώτηση εγώ».

Δημήτρης Τσιόδρας: «Κάνατε παρέμβαση στη LIBE, όχι για την ισπανική κυβέρνηση, ζητήσατε να παρέμβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να δει και να εξετάσει τα ζητήματα».

Κώστας Αρβανίτης: «Κύριε Τσιόδρα, επειδή έχω κάνει εγώ προσωπικά ερώτηση -»

Δημήτρης Τσιόδρας: «Έγινε θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Μπήκε ψήφισμα για την Ισπανία; Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Σταματήστε να θέλετε να κάνετε αντιπολίτευση μέσω Βρυξελλών».