Η επώνυμη κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Ειδικού Δικαστηρίου που οδήγησε στην ενοχή του Νίκου Παππά για παράβαση καθήκοντος και στην επιβολή ποινής φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή, ανοίγει μια νέα υπόθεση που αφορά στα όσα είχε πεί για βαλίτσες και φακέλους που έφευγαν από το γραφείο του επιχειρηματία με κατεύθυνση τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Ειδικό Δικαστήριο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση και στέλνει τα πρακτικά από την κατάθεση της Θάλειας Διαμάντη, η οποία μεταξύ αλλων είχε καταθέσει ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)» καθώς και ότι χρήματα δίδονταν και σε πρόσωπα που είχαν αναλάβει να δημιουργήσουν το αποκαλούμενο και ΣΥΡΙΖΑ channel.

Η αποστολή των πρακτικών στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω ήταν ομόφωνη, όπως και αυτή για την ενοχή του Νίκου Παππα για παράβαση καθήκοντος. Σημειώνεται πως η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα έχει καταθέσει ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε ότι αφορά την αποστολή χρημάτων.

Στις δέ καταθέσεις της έχει αναφέρει και το όνομα του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμιόυ.