Στοιχεία βόμβα για τα ραντεβού Καλογρίτσα, Παππά και Αρτεμίου μέσα απο το ημερολόγιο της γραμματέως του επιχειρηματία  Ευθαλίας Διαμαντή κατέθεσαν στο Ειδικό Δικαστήριο ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Άγγελος Καραχάλιος.

Οι συνήγοροι του Χρήστου Καλογρίτσα κατέθεσαν αποσπάσματα από το ημερολόγιο της γραμματέως από τα οποία προκύπτει πως υπήρξαν δύο επισκέψεις του κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου στο γραφείο του επιχειρηματία μαζί με τον  πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στο γραφείο του κ. Καλογρίτσα.

Οι δύο συνήγοροι του αποκαλούμενου και «κόκκινου» εργολάβου προέβησαν στη συγκεκριμένη κίνηση προκειμένου να αποδείξουν ότι η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα είπε την αλήθεια κατά την κατάθεσή της στο δικαστήριο ενώ αποτελούν απάντηση και στις αντιδράσεις που υπήρξαν αναφορικά με το sms που επίσης κατατέθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο και στο οποίο γινόταν η διανομή των ποσοστών της εταιρεία που θα αναλάμβανε τη δημιουργία και λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ Channel.

Mε βάση το απόσπασμα από το ημερολόγιο της  κ. Διαμαντή προκύπτει ότι την 15η και 22η Σεπτεμβρίου 2016 είχαν γίνει επισκέψεις του Αρτέμη Αρτεμίου στα γραφεία του κ. Καλογρίτσα. Στην συνάντηση της 15ης Σεπτεμβρίου ήταν μόνο ο Αρτέμης Αρτεμίου και σε αυτή της 22ας του ίδιου μήνα ήταν μαζί με τον Νίκο Παππά. Τονίζεται πως η πλευρά Καλογρίτσα έχει αναφέρει τον Αρτέμη Αρτεμίου ως το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από τον κωδικό A2, ο οποίος εμφανίζεται και στο sms με τη διανομή των ποσοστών

Οι ημερομηνίες και ώρες των συναντήσεων έχουν ως εξής:

15.9.2016: Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα) -14,25- 15,00

22.9.2016: Παππάς και Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα) -13,25-23,45

22.9.2016: Μαρινάκης (στον Πειραιά ) -21,00 – 21,30

22.9.2016: Παππάς (στο γραφείο Καλογρίτσα) – 22,15-22,45

Από τα ραντεβού της 22ας Σεπτεμβρίου προκύπτει πως ο Χρήστος Καλογρίτσας μετέβη στα γραφεία του Βαγγέλη Μαρινάκη κάτι που έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο επιχειρηματίας καταθέτοντας πως τον επισκέφθηκε προκειμένου να ζητήσει να τον στηρίξει οικονομικά στο πλαίσιο της καταβολής της δόσης για την απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας.

Φαίνεται δέ πως μετά τη συνάντηση ο κ. Καλογρίτσας επέστρεψε στο γραφείο όπου συναντήθηκε και πάλι με τον Νίκο Παππά.

Η δήλωση των Λοβέρδου Καραχάλιου:

«Θα ήθελα να σας καταθέσω δυο σημαντικά στοιχεία που αφορούν στην κατάθεση της κ. Ευθαλίας Διαμαντή αλλά και το ιστορικό sms της 15.9.2016 που παρουσιάσαμε. Επειδή τέθηκε θέμα αξιοπιστίας της μάρτυρα.

Ο κ. Παππάς στη μήνυσή του την χαρακτήρισαν ανυπόληπτη και κοινή συκοφάντη. Τα στοιχεία αυτά είναι από το ημερολόγιο που τηρούσε η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα. Είναι δυο αποσπάσματα από τις 15/9/2016 και από τις 24. 9.2016. Κατέθεσε για τον Αρτεμίου ότι είχε συναντήσεις με Καλογρίτσα και Παππά στο γραφείο του πρώτου.

Επίσης, η ίδια μάρτυρας έχει καταθέσει ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας συναντήθηκε με Μαρινάκη στα γραφεία του τελευταίου. Στις 15 Σεπτεμβρίου υπάρχει καταχωρημένη συνάντηση με Αρτεμίου και στις 22 Σεπτεμβρίου συνάντηση Παππά – Αρτεμίου στα γραφεία Καλογρίτσα και μετά συνάντηση με Μαρινάκη και μετά συνάντηση Ν. Παππά.

Είναι σημαντικό στοιχείο γιατί δείχνει το πώς αποδεικνύονται τα όσα η κ. Διαμαντή κατέθεσε. Επίσης, κάναμε μια προσπάθεια να βρούμε αντίγραφο της μήνυσης του κ. Παππά εις βάρος της κ. Διαμαντή. Να δούμε το περιεχόμενό της και πόσο τον συκοφαντεί τον άνθρωπο. Δε πήραμε αντίγραφό της αλλά θα θέλαμε να το καταθέσει η πλευρά της υπερασπίσεως του κ. Παππά. Η άλλη πλευρά δεν ζήτησε να έρθουν στοιχεία από εκείνο το ημερολόγιο. Εμείς το ζητάμε και τα προσκομίζουμε».