Στο τραπέζι… κλειστά διόδια και περιορισμοί μετακινήσεων

by news

Με συγκρατημένη αισιοδοξία για τα μέχρι τώρα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της στρατηγικής που ακολουθεί η χώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και με βασικό στόχο την καταπολέμηση κάθε εφησυχασμού, η κυβέρνηση διατηρεί πάνω στο τραπέζι όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με την αυστηροποίηση των περιορισμών για τους λίγους «ασυνεπείς», που διαπιστώνεται ότι κάνουν κατάχρηση στα υφιστάμενα μέτρα, ενώ παράλληλα εντατικοποιεί το μήνυμά της για τη διαφορετικότητα του φετινού Πάσχα, το οποίο θα γιορταστεί χωρίς μετακινήσεις στα χωριά και κοινωνικούς συγχρωτισμούς.

«Θα μείνουμε μακριά από συνήθειες, έθιμα και παραδόσεις μας, για να είμαστε και του χρόνου όλοι μαζί», επαναλαμβάνουν από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να κλείσουν εκείνη την περίοδο, εάν χρειαστεί, οι σταθμοί των διοδίων.

Σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια έχει τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, που όχι μόνο τηρούν τα μέτρα στην καθημερινότητά τους, αλλά στηρίζουν τις επιλογές της κυβέρνησης και όπως αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, εμπιστεύονται τους ειδικούς οι οποίοι έχουν μέχρι σήμερα -και, όπως κατέστησε σαφές ο πρωθυπουργός, θα συνεχίσουν να έχουν μέχρι τέλους- τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνει η Πολιτεία.

Εκκληση για συμμόρφωση

«Ευτυχώς, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων συμμορφώνεται. Αποδέχονται τα αυστηρά μέτρα. Είναι έτοιμοι, ενδεχομένως, να δεχθούν και αυστηρότερα μέτρα, για να προστατεύσουμε όλοι μαζί τη δημόσια υγεία. Στους λίγους που δεν θέλουν να συμμορφωθούν, κάνουμε ξανά έκκληση να συμμορφωθούν», σχολίασε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, ο οποίος δήλωσε στον ΣΚΑΪ για τον χρονικό περιορισμό στις μετακινήσεις ότι «εξετάζεται μέσα στα επόμενα δύο-τρία 24ωρα», υπογράμμισε πως «αν είναι να γίνει, θα γίνει τώρα» και διευκρίνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι «οι συνεπείς να μην νιώσουν κάποιο μεγαλύτερο περιορισμό».

Στο μεταξύ, η ευελιξία που εξασφαλίστηκε με το νέο πλαίσιο για τα κοινοτικά κονδύλια και δίνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης έργων μόνο με κοινοτικούς πόρους και δίχως εθνική συνδρομή για το τρέχον έτος, ενισχύει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού στην πραγματική οικονομία, καθώς επιτρέπει την ανακατεύθυνση χρημάτων του προϋπολογισμού σε άλλες ανάγκες που έχει προκαλέσει η επιδημία του Covid-19.
(Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου)

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα