Ολοκληρώνονται οι εκτεταμένες εργασίες που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Αττικής για την αποκατάσταση και συντήρηση του κεντρικού Οδικού Δικτύου του Πειραιά, προϋπολογισμού 2,4 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο των ευρύτερων παρεμβάσεων για την ασφάλεια του οδικού δικτύου όλης της Αττικής, αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Συγκεκριμένα, από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στα παρακάτω οδικά τμήματα, μήκους 2 χλμ και συνολικής επιφανείας 10.000,00 μ2:

  • Αλιπέδου, από Μικράς Ασίας έως Κόνωνος
  • Λ.Αθηνών-Πειραιώς, από Κόνωνος έως Αθηνών-Πειραιώς (Γρ. Λαμπράκη)
  • Λ.Αθηνών-Πειραιώς, από Αθηνών-Πειραιώς έως Κόνωνος

Μέχρι σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί ασφαλτικές εργασίες για την αποκατάσταση των οδοστρωμάτων, συνολικού μήκους οδικού δικτύου 5 χλμ και συνολικής επιφανείας 40.000,00 μ2 επί των οδικών τμημάτων:

  • Κόνωνος, από Ακτή Καλλιμασιώτη έως Ομηρίδου Σκυλίτση
  • Κόνωνος, από Εθνικής Αντιστάσεως έως Ακτή Καλλιμασιώτη
  • Εθνάρχου Μακαρίου, από Λεωφ. Ποσειδώνος έως Δημ. Φαληρέως (ΣΚΑΪ)
  • Εθνάρχου Μακαρίου, από Δημ. Φαληρέως (ΣΚΑΪ) έως Μικράς Ασίας
  • Μικράς Ασίας, από Εθνάρχου Μακαρίου έως Αλιπέδου
  • Ομηρίδου Σκυλίτση, από Τζαβέλα έως πριν τον ανισόπεδο κόμβο της Ν.Ε.Ο.Α.Λ.

Οι σχετικές εργασίες εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Π.Α.Ο.Δ., ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Δ.ΔΙ.Μ.Υ.», που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής σε συνολικό μήκος οδικού δικτύου 7 χλμ και επιφανείας 50.000,00 μ2 με προϋπολογισμό 2.400.000,00 ευρώ.

Αναλυτικότερα, κατά την εκτέλεση του έργου, προβλέπονται και βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσης οι εργασίες:

  • Συντήρησης και βελτίωσης του οδοστρώματος συνολικής επιφάνειας 50.000μ2. και μήκους 7 χλμ.
  • Συντήρησης και βελτίωσης της οριζόντιας (διαγράμμιση) και κατακόρυφης (πινακίδες) σήμανσης.
  • Τροποποίησης της στάθμης των φρεατίων επίσκεψης και υδροσυλλογής.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Αττικής καλεί τους πολίτες όπως επιδείξουν την απαραίτητη κατανόηση και υπομονή, να συμμορφώνονται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών, ακολουθώντας την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Πατούλης: «Οι κεντρικοί δρόμοι του Πειραιά μας γίνονται ασφαλέστεροι και πιο λειτουργικοί»

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος σχετικά, υπογραμμίζει την προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια στην εφαρμογή του στρατηγικού της πλάνου για την αναβάθμιση των Μητροπολιτικών Υποδομών της Αττικής, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Συνεχίζουμε με εμβληματικά έργα την μεγάλη αλλαγή στην εικόνα της Αττικής μας. Οι κεντρικοί δρόμοι στο μεγαλύτερο και πλέον πολυσύχναστο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά μας, γίνονται πλέον ασφαλέστεροι και πιο λειτουργικοί. Με τον ολιστικό σχεδιασμό του έργου που εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής τη στενή συνεργασία με τις αρμόδιες διευθύνσεις και την Αντιπεριφερειάρχη Στ. Αντωνάκου, ολοκληρώνουμε τη μεγάλη παρέμβαση στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας στον Πειραιά. Όλοι μαζί δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ασφαλείς μετακινήσεις στην Αττική μας».