«O οδικός άξονας Γιάννενα-Κακαβιά ύψους 310 εκατ. ευρώ προχωρά κανονικά σύμφωνα με τις επιταγές και της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την επαναπροκήρυξη του έργου. Ο Κωνσταντίνος Τασούλας τονίζει πως «η Νέα Δημοκρατία, με επόμενο πρωθυπουργό και πάλι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επιβεβαιώνει και με την προσήλωσή της σ' αυτό το εμβληματικό έργο ότι αποτελεί εγγύηση για την προκοπή του τόπου μας».

Ειδικότερα, στη δήλωσή του, αναφέρει ότι «μετά την πρόσφατη απόφαση της Ενιαίας Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών που απλώς έκρινε πως το έργο Γιάννενα-Κακαβιά μπορεί να εκτελεσθεί και από τεχνικές εταιρίες μικρότερου μεγέθους από ό,τι προέβλεπε η προκήρυξη της 10ης Φεβρουαρίου 2023, το υπουργείο Υποδομών ετοίμασε άμεσα τη νέα προκήρυξη του έργου σύμφωνα με τις συστάσεις της Ανεξάρτητης αυτής Αρχής. Υπήρξαν πολλές ανησυχίες άλλες καλοπροαίρετες, άλλες δυστυχώς κακοπροαίρετες που κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι το έργο δήθεν ακυρώθηκε. Από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσα την υπεύθυνη ενημέρωση που είχα από τον υφυπουργό Υποδομών κ. Καραγιάννη ότι το έργο θα επαναδημοπρατηθεί εντός ολίγων ημερών. Σήμερα η νέα προκήρυξη βγήκε στον «αέρα» αφού προηγουμένως στάλθηκε για έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιας και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Συνεπώς o άξονας Γιάννενα-Κακαβιά ύψους 310 εκατ. ευρώ προχωρά κανονικά σύμφωνα με τις επιταγές και της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας. Η ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), η 26η Ιουλίου του 2023. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 54 μήνες και στο έργο θα απασχοληθούν τουλάχιστον 750 εργαζόμενοι. Μαζί με το σημαντικό αυτό έργο ξεκίνησαν και προχωρούν στην Ήπειρο 380 σημαντικά έργα ύψους 2,5 δισ. ευρώ που αλλάζουν προς το καλύτερο τα δεδομένα στην περιοχή μας. Η ΝΔ με επόμενο πρωθυπουργό και πάλι τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιβεβαιώνει και με την προσήλωσή της σ' αυτό το εμβληματικό έργο ότι αποτελεί εγγύηση για την προκοπή του τόπου μας».