Η αποκάλυψη του Νίκου Αλιβιζάτου, σύμφωνα με την οποία είχε καταθέσει πρόταση για κοινό υπόμνημα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που… σκόνταψε στην άρνηση της Κουμουνδούρου, τον έβαλε στο στόχαστρο στελεχών, φίλα προσκείμενων ΜΜΕ και τρολ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει σημαία του την πρόταση Αλιβιζάτου. Μάλιστα δεν ψήφισε την πρόταση της ΝΔ, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ, καλώντας τα δύο κόμματα να συνταχθούν με τη δική του πρόταση που, όπως υποστήριζε, συμπυκνώνει το νόημα της πρότασης του συνταγματολόγου.

Φευ! Από την Τρίτη το βράδυ ο Νίκος Αλιβιζάτος μπήκε στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ. Έγινε το κόκκινο πανί που βλέπουν τα στελέχη του και επιτίθενται όπως και τα φίλα προσκείμενα στην Κουμουνδούρου ΜΜΕ.

Τι για ετεροχρονισμένη παρέμβαση έγραψαν, τι για αντιγραφή του Γεραπετρίτη είπαν, μέχρι και ότι μετείχε σε επιτροπή επί υπουργίας Χρυσοχοΐδη δεν θυμήθηκαν προκειμένου να αποδομήσουν τη θέση που εξέφρασε.

Ποια; Ότι οι τροποποιήσεις και η τροπολογία έδωσαν τη βάση για να τεθεί εκτός εκλογών ο Κασιδιάρης αλλά και ότι η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμη και σήμερα υπερασπίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ αποδεκτή και να αξιοποιηθεί νομικά από τον Άρειο Πάγο.

Αυτό πάντως που έπληξε το μαλακό υπογάστριο της Κουμουνδούρου ήταν το περί «μικροψυχίας» αναφορικά με τη δήλωση Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο διότι δεν είχε ψηφίσει τις τροποποιήσεις (που αξίζει να σημειωθεί έχει χαρακτηρίσει αντισυνταγματικές, κάτι που υποστηρίζει και ο Ηλίας Κασιδιάρης).

Αυτό ίσως και να ξεχείλισε το ποτήρι, διότι βγήκε να απαντήσει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ (σε εκλόγιμη θέση) Μιχάλης Καλογήρου.

Απάντηση που έδωσε και το έναυσμα των σχολίων σε βάρος του Νίκου Αλιβιζάτου αφού σε αυτήν αφήνει υπονοούμενα για τη στάση και τη θέση του.

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Καλογήρου ανέφερε τα εξής:

«Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός ότι ο καθηγητής κος Αλιβιζάτος χαρακτηρίζει μικρόψυχη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για την εφαρμογή μιας τροπολογίας με την οποία διαφώνησε στη Βουλή, καταθέτοντας δική του πρόταση.

Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί γιατί η τηλεφωνική του κλήση για να επισημάνει την ιδέα του κοινού υπομνήματος με τη ΝΔ έγινε τις ημέρες που η κυβέρνηση νομοθετούσε για τρίτη φορά αλλάζοντας την αρμοδιότητα του τμήματος και που ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κος Τζανερίκος, είχε δημόσια καταγγείλει παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού και στενών συνεργατών του με προσφορά μάλιστα και ανταλλαγμάτων.

Η εγκληματική δραστηριότητα Κασιδιάρη είναι αυταπόδεικτη καθώς έχει αναγνωριστεί και με δικαστική απόφαση. Και βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα μπορούσε να ξεπλύνει τη θεσμική ακροδεξιά αναλαμβάνοντας κοινές θεσμικές πρωτοβουλίες μ' αυτούς που παρακολουθούσαν -και δεν γνωρίζουμε καν αν συνεχίζουν να το κάνουν- πολιτικούς και ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους.

Καλό θα είναι να περιμένουνε το αποτέλεσμα των εκλογών, παραμένοντας σε εγρήγορση κατά του ακροδεξιού κινδύνου. Τότε θα φανεί αν το σίριαλ των νομοθετικών ερασιτεχνισμών και το κλείσιμο του ματιού αποδυνάμωσαν ή αντίθετα ενίσχυσαν εκλογικά την εξτρεμιστική ακροδεξιά.

Μέχρι τότε, ας μη θεωρούμε τη θεσμική σοβαρότητα μικροψυχία».

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που μπαίνει στο μάτι της Κουμουνδούρου αφού πρόσφατα ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δίκιο όταν σημειώνει πως μπορεί να επιχειρηθεί κυβέρνηση ηττημένων.