Ανελέητο συνεχίζεται το ρωσικό σφυροκόπημα στις Ουκρανικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και στις υποδομές της χώρας ενόψει χειμώνα καθιστώντας αποκαλύπτοντας την τακτική στόχευση της Μόσχας που με τα χτυπήματα της βυθίζει ολόκληρες περιοχές στο σκοτάδι στερώντας ακόμη και το νερό σε δεκάδες συνοικισμούς του Κιέβου και άλλων ουκρανικών πόλεων.

Όπως μετέδωσε η  ΕΡΤ, την Τετάρτη μέσα σε λίγες ώρες πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα 16 επιθέσεις εναντίον της κεντρικής Ουκρανίας, οι 14 από τις οποίες αναχαιτίστηκαν από τον ουκρανικό στρατό.

Ωστόσο, ένας εκ των πυραύλων έπληξε έναν ακόμα σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ουκρανού Υπουργού Ενέργειας, μετά τις πρόσφατες επιθέσεις με drone καμικάζι, το 40% των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές κι είναι εκτός λειτουργίας.

Έκτακτες διακοπές ρεύματος

Για σήμερα Πέμπτη έχει γίνει γνωστό ότι θα πραγματοποιηθούν όχι μόνο προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες διακοπές ρεύματος, με τις συνθήκες να δυσχεραίνουν για τους Ουκρανούς καθώς οι θερμοκρασίες σε χώρα και στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

Nα σημειωθεί ότι σήμερα είναι για τους Ουκρανούς η πρώτη μέρα του χειμώνα, με το θερμόμετρο στο Κίεβο να κυμαίνεται από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση οι Αρχές του Κιέβου θέτουν εκτάκτως σε εφαρμογή την τηλεθέρμανση με στόχο να μην υπερφορτωθεί το δίκτυο.