Στο ΣΕΦ οι φίλαθλοι τον αποθέωσαν και ο Ολυμπιακός τον τίμησε αποσύροντας τη φανέλα του στον φιλικό αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο.

Μία ημέρα μετά το gala προς τιμήν του, όπου χιλιάδες φίλαθλοι και μερικά από τα κορυφαία ονόματα στη σύγχρονη ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ βρέθηκαν στην εκδήλωση. Μεταξύ αυτών που βρέθηκαν στο ΣΕΦ για να τιμήσουν τον Βασίλη Σπανούλη ήταν και ο «κόκκινος» Γρηγόρης Δημητριάδης, πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη (η φωτογραφία είναι από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε).

grhgoris.jpg

Με χαμηλό φωτισμό ερυθρής απόχρωσης περιμετρικά στις κερκίδες και στα πρόσωπα των φιλάθλων του Ολυμπιακού, αλλά τους προβολείς στραμμένους στο κέντρο του γηπέδου, όπου είχαν τοποθετηθεί πέντε καρέκλες, ξαναπάτησε στο παρκέ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ο θρύλος του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης. Οι φίλαθλοι δεν σταματούσαν να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του. Και με μουσική υπόκρουση το τραγούδι «Ψέματα» των αδελφών Κατσιμίχα, τα μάτριξ του γηπέδου παρουσίασαν βίντεο-αφιέρωμα στην τεράστια καριέρα του Kill-Bill.

Ο Βασίλης Σπανούλης και οι διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της βραδιάς, προς τιμήν του Kill-Bill στο ΣΕΦ, μια βραδιά κατά την οποία η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ απέσυρε τη φανέλα με το Νο7.

«Είναι μοναδικό συναίσθημα ν' αποσύρει ο Ολυμπιακός τη φανέλα μου,» δήλωσε ο Σπανούλης εξηγώντας πως αυτή η νύχτα θα του μείνει ανεξίτηλη για όλη τη ζωή του.

Ο Βασίλης Σπανούλης είπε αρχικά, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, στο ΣΕΦ: «Ήταν ένα διήμερο απίστευτο. Ήταν εκπληκτικό και το event χθες, και απόψε ολοκληρώθηκε με μία εκπληκτική βραδιά, που δεν συνηθίζεται στην Ευρώπη και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε παγκόσμιο επίπεδο. Ήταν δύο απίστευτες βραδιές. Θα μου μείνουν ανεξίτηλες σε όλη τη ζωή μου. Όλα αυτά έγιναν χάρη στον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ από καρδιάς» γύρισε και είπε κοιτώντας τους ο Σπανούλης.

Βιντεοσκοπημένα μηνύματα στον Σπανούλη από τεράστιες μορφές του παγκόσμιου μπάσκετ έπαιζε το Matrix, ανάμεσά τους ο Νίκος Γκάλης, ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ο Παού Γκασόλ, ο Λούκα Ντόντσιτς, ο Νίκολα Γιόκιτς, ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς και ο Ντάνιελ Χάκετ.

Η ιστορική φωτογραφία

Ο Βασίλης Σπανούλης κατάφερε να ενώσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που απαθανάτισε τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, τον Βασίλη Παρθενόπουλο (πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός), τον Βαγγέλη Λιόλιο (πρόεδρο της ΕΟΚ), τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα (πρόεδρο της EuroLeague) και τον Αντρέι Βατούτιν (πρόεδρο της ΤΣΣΚΑ).