Στο Φανάρι ο Καράογλου – Στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο ο Βαρθολομαίος

36

Συνάντηση στο Φανάρι, ενόψει της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Θεσσαλονίκη και το Άγιον Όρος, από τις 19 μέχρι τις 22 Οκτωβρίου, είχαν ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης με τον κ. Βαρθολομαίο.

Ο Θεόδωρος Καράογλου ενημέρωσε τον Πατριάρχη σχετικά με παρεμβάσεις που υλοποιεί για την οικονομική ανάταση και ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις ενέργειες που λαμβάνουν χώρα, ώστε η Μακεδονία και η Θράκη να μετεξελιχθούν σε ένα φιλικό τόπο προσέλκυσης επενδύσεων, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία νέων και σταθερών θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, ο κ. Καράογλου προσκάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφθεί το Διοικητήριο, κατά τις ημέρες της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη.

«Είχα την ευλογία να γίνω δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, στην Έδρα της Ορθοδοξίας και να του εκφράσω το θαυμασμό και την εκτίμησή μου για το μοναδικό έργο που επιτελεί. Με το παράδειγμά του διδάσκει την αγάπη, την υπομονή και τη θυσία. Ανταλλάξαμε απόψεις για τις αισιόδοξες προοπτικές που αναπτύσσονται στην ελληνική οικονομία, για την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, όπως επίσης και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», δήλωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr