Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συζητήσουν τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και την κατάσταση στο Κέρας της Αφρικής.

Επιπλέον, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για τα Δυτικά Βαλκάνια, κατά την οποία ο υπουργός θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την υπόθεση του δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας θα παραστεί με τους λοιπούς υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ σε άτυπο γεύμα εργασίας με τους ομολόγους τους από τα Δυτικά Βαλκάνια. Στο περιθώριο του ΣΕΥ, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθεί και με την υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας.

  «Σήμερα θα συζητήσουμε με τους συναδέλφους στο Συμβούλιο το θέμα των Δυτικών Βαλκανίων. Θα έχω έτσι την ευκαιρία να θέσω ξεκάθαρα το θέμα της κράτησης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, του κυρίου Μπελέρη. Από εκεί και πέρα, έχω την πρόθεση να συναντηθώ αμέσως μετά με την Αλβανίδα ομόλογό μου. Νομίζω ότι θα είναι μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνομιλία», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Τέλος, υπό το λήμμα «Τρέχουσες Υποθέσεις», το ΣΕΥ θα καλύψει, μεταξύ άλλων, εξελίξεις στην Τυνησία και στην Κεντρική Ασία, καθώς και θέματα που αφορούν στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.