Στην πυρόπληκτη Πεντέλη μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργών, όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, στις 17:30, στο δημαρχείο, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής και δημάρχων.

Η σύσκεψη θα αφορά τα ευρήματα των αυτοψιών και τις δράσεις αποκατάστασης που έχει δρομολογήσει η πολιτεία στις περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απαξιωθεί όλη η δουλειά του κρατικού μηχανισμού παρά τις όποιες αστοχίες υπήρξαν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, προσπάθεια στην οποία επιδόθηκε η αντιπολίτευση τις τελευταίες μέρες. Επίσης θα εστιάσει στη σημασία της πρόληψης και θα υπογραμμίσει τη βούληση και μέριμνα για τάχιστη αποζημίωση των πληγέντων.

Ολοκληρώθηκε στο μεταξύ η πρώτη φάση με τις αυτοψίες στις πυρόπληκτες περιοχές. Από αυτές έχει προκύψει ότι 146 κατοικίες είναι ακατάλληλες προς χρήση και κατεδαφιστέες ή προσωρινά ακατάλληλες, δηλαδή με κίτρινη σήμανση.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Οικονομικών, επίσης ο υφυπουργός Κριτικής Αρωγής, εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ, η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι δήμαρχοι Πεντέλης, Χαλανδρίου, Παλλήνης, Βριλησσίων και όλων των άλλων δήμων που επλήγησαν από τη φωτιά.