Περίπου 100 άτομα ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα που γίνονταν από την ώρα που έγινε γνωστό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει σύσκεψης στο Δημαρχείο Πεντέλης από διάφορα κόμματα και συλλογικότητες προκειμένου να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση δήθεν -στην κυριολεξία όμως- διαμαρτυρίας. Άντε να ήταν καμιά δεκαριά παραπάνω το πολύ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ και διάφορες συλλογικότητες, από κοντά και κάτι ξεχασμένοι κομμάτων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλησαν να στήσουν ένα σόου δήθεν αγανάκτησης με ύβρεις κατά του πρωθυπουργού γνωρίζοντας πως θα βρίσκονται εκεί κάμερες προκειμένου να καλύψουν την ευρεία σύσκεψη αναφορικά με τα μέτρα και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση και την ανακούφιση των πληγέντων.

Υπήρχαν μεταξύ τους κάτοικοι των πληγεισών, από την καταστροφική πυρκαγιά, περιοχών; Μπορεί. Χάθηκαν όμως μέσα στις ύβρεις, τις φωνές, τα πλακάτ με τα περί δολοφόνων που είναι τα ίδια σε κάθε πορεία και σε κάθε συγκέντρωση διαμαρτυρίας είτε αυτή γίνεται στο Σύνταγμα, είτε στα Εξάρχεια, είτε αλλού.

Διότι δύσκολα μπορεί να πιστέψεις κανείς –όσο και αν αγωνίζονται ο Κασσελάκης και η παρέα του, δηλαδή τα τρολ του Διαδικτύου– ότι μαζεύτηκαν εκεί κάτοικοι για να φωνάξουν αυτά τα συνθήματα. Ή για να φωνάζουν με την ντουντούκα και τον ρυθμό του ΠΑΜΕ για τα λεφτά που πάνε στους λίγους και όχι τους πολλούς.

Φυσικά έκαναν θόρυβο και αυτό είναι αρκετό για τις κάμερες και για τα βίντεο στο Διαδίκτυο. Για να μπορέσουν να χύσουν χολή τα τρολ και ο Κασσελάκης να βρίσκει ευκαιρία να επιτίθεται στην αστυνομία προκειμένου να δώσει συγχωροχάρτι στον Νίκο Παππά. Χωρίς να γίνει τίποτα. Χωρίς να υπάρξει συμπλοκή, χωρίς να χρειαστεί καμία επέμβαση αφού οι ελάχιστοι δήθεν αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι είχαν το δικό τους πανηγύρι συνθημάτων.

Αν δει κάποιος την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη θα καταλάβει ίσως γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν από αυτούς που μετείχαν στο κάλεσμα. Ήθελαν να γίνει κάτι για να δικαιολογήσουν τον ευρωβουλευτή τους τον Νίκο Παππά και τις ύβρεις που εξαπολύει μαζί με απειλές στο Διαδίκτυο.

Μόνο που το πανηγύρι δεν εξελίχθηκε καλά. Δεν τσίμπησαν οι πολίτες και κυρίως οι κάτοικοι που θα είχαν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν για ό,τι συνέβη, κυρίως αυτοί που έχασαν την περιουσία τους. Αυτοί μάλλον δεν πήγαν. Και αν πήγαν, ήταν ελάχιστοι. Που ίσως και όταν είδαν ότι κάποιοι επιδίωξαν να τους κάνουν ντεκόρ στα άθλια μικροκομματικά τους παιχνίδια να σηκώθηκαν και να έφυγαν.

Και μόνο από τα συνθήματα μπορεί να καταλάβει κανείς ποιοι έστησαν το πανηγυράκι. Γιατί πανηγυράκι ήταν. Οι άλλοι σύντροφοί τους προτίμησαν τα κανονικά πανηγύρια, αυτά που γίνονται ανά την Ελλάδα και στα οποία μετέχουν και όσοι κάνουν διακοπές.

Τώρα γιατί τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να δείξουν αγανάκτηση και οργή. Και γιατί μιλούν για πλήθος κόσμου. Ίσως γιατί στο σόου της δήθεν αγανάκτησης βρέθηκαν περισσότεροι από αυτούς που πήγαιναν στις συγκεντρώσεις του νέου ηγέτη τους…