Στην Ουάσιγκτον επιτροπή ευρωβουλευτών για τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Ε.Ε.

by Έλσα

Αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών της Επιτροπής για το Διεθνές Εμπόριο θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον όπου θα έχει σειρά επαφών με μέλη του Κογκρέσου και Αμερικανούς αξιωματούχους αρμόδιους για θέματα εμπορίου, με στόχο τη μείωση των εντάσεων στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.

Της επταμελούς αντιπροσωπείας ηγείται ο Γερμανός Μπερντ Λάνγκε από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, πρόεδρος της επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, ενώ στην αποστολή συμμετέχει και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον μεταξύ 24 και 27 Φεβρουαρίου και αναμένεται να αναζητήσει θετικές εξελίξεις στις εμπορικές σχέσεις της ΕΕ με τον μεγαλύτερο εμπορικό της εταίρο. «Οι ευρωβουλευτές θα αναζητήσουν κοινές λύσεις σε κοινά προβλήματα με τις ΗΠΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΚ.

Οι ευρωβουλευτές θα συναντηθούν με αξιωματούχους του γραφείου του Εκπροσώπου Εμπορίου περιλαμβανομένου και του αναπληρωτή Εκπροσώπου Εμπορίου Τζεφ Γκέρις και μέλη της Επιτροπής της Βουλής για τη Φορολογία και τους Δασμούς, καθώς και της Υποεπιτροπής για το Εμπόριο.

Θα έχουν επίσης επαφές με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του υπουργείου Οικονομικών και Εμπορίου, με επιχειρηματικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, συνδικαλιστές και think tanks.

«Είμαστε στην Ουάσιγκτον με ένα κοινό μήνυμα: μόνον ο διάλογος και η συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του παγκόσμιου εμπορίου, όπως είναι η μεταρρύθμιση του ΠΟΕ. Δεν θα εκφοβιστούμε από το ενδεχόμενο ακόμη μεγαλύτερων δασμών, αλλά είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε προσεκτικά τα θέματα που οι Αμερικανοί θα φέρουν στο τραπέζι», δήλωσε ο Μπερντ Λάνγκε.

Σημειώνεται ότι στις εμπορικές σχέσεις των δύο μερών έχει προκύψει ένταση λόγω της επιβολής αμερικανικών δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο της ΕΕ, ενώ η αμερικανική πλευρά απειλεί και με δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα.

Σχετικα Αρθρα