Στη φυλακή οδηγούνται και οι τελευταίοι δώδεκα συλληφθέντες για την επίθεση σε βάρος φιλάθλων της ΑΕΚ τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, μετά τις «μαραθώνιες» απολογίες τους.

Ο κύκλος των απολογιών που άνοιξε την Παρασκευή ολοκληρώθηκε  πριν από λίγο για τους συνολικά 105 συλληφθέντες.

Αρχικά οι συλληφθέντες ήταν 104, ωστόσο στο μεσοδιάστημα ακόμα ένας Κροάτης που είναι αδελφός με έναν εκ των κατηγορουμένων εντοπίστηκε και συνελήφθη από την Αστυνομία

Ο 106ος κατηγορούμενος δεν έχει συλληφθεί, καθώς από την έως τώρα έρευνα οι διωκτικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να τον ταυτοποιήσουν. Πρόκειται για ένα άτομο το οποίο με ανάρτηση στο διαδίκτυο υποστήριξε ότι μετείχε στα επεισόδια. Άγνωστο παραμένει προς το παρόν και το άτομο που μαχαίρωσε θανάσιμα τον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή. 

Προκειμένου να ταυτοποιηθεί, οι αρχές έχουν λάβει δείγμα γενετικού υλικού από τους συλληφθέντες, ενώ εξετάζονται καρέ-καρέ τα βίντεο από την καταδρομική επίθεση των χούλιγκαν με συνηγόρο υπεράσπισης Κροάτη κατηγορούμενου να υποστηρίζει πως σε ένα από αυτά έχει καταγραφεί το άτομο που χτύπησε τον 29χρονο.

Όλοι οι συλληφθέντες κατά το στάδιο των απολογιών αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Οι Κροάτες οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι φέρονται να ανήκουν στην ομάδα των σκληροπυρηνικών οπαδών Bad Blue Boys ακολούθησαν κοινή υπερασπιστική γραμμή και φέρονται να υποστήριξαν ότι ήρθαν στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους και πως εκείνοι ήταν που δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς της ΑΕΚ.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι είναι και δύο Έλληνες και ένας Αλβανός, οι οποίοι φέρονται να υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα επεισόδια, αλλά βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Η ανάκριση θα συνεχιστεί προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης της ανθρωποκτονίας του Μιχάλη Κατσουρή, αλλά και άλλα άτομα που πιθανώς να μετείχαν και αυτά στα επεισόδια ή να τα οργάνωσαν.