Έκπληξη προκαλεί η είδηση ότι από μόνος του παραδόθηκε στην Ελληνική Αστυνομία ένας 35χρονος Κροάτης χούλιγκαν που συμμετείχε στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ, επειδή περιπλανιόταν μόνος του στην Αθήνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star.

Όπως αναφέρεται, ο 35χρονος, αρχικά, το βράδυ των επεισοδίων είχε καταφέρει να αποκοπεί από τους υπόλοιπους χούλιγκαν, με αποτέλεσμα να μην τον εντοπίσουν οι αστυνομικές δυνάμεις. Στη συνέχεια άρχισε να περιπλανιέται μόνος του στην Αθήνα, αλλά όταν αντιλήφθηκε ότι είχαν συλληφθεί οι περισσότεροι από τους συμπατριώτες του και πως δεν μπορούσε να πάει να μείνει κάπου, καθώς δεν είχε κανέναν γνωστό εδώ, τελικά αποφάσισε να γυρίσει στον σταθμό του ηλεκτρικού στην Ειρήνη.

Εκεί θυμόταν ότι είχαν αφήσει το βανάκι, με το οποίο είχε έρθει μαζί με άλλους Κροάτες χούλιγκαν στην Ελλάδα, προκειμένου να πάνε μετά προς τον Περισσό, μέσω ηλεκτρικού και από εκεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ, όπου και εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια. 

Ωστόσο, εκεί βρίσκονταν οι αστυνομικοί που διενεργούσαν έρευνες σχετικά με την υπόθεση, στους οποίους ο Κροάτης χούλιγκαν παραδόθηκε, παραδεχόμενος τη συμμετοχή του στα επεισόδια, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τους ζήτησε να τον συλλάβουν, γιατί δεν είχε τι να κάνει στην Αθήνα. 

Θυμόταν την διαδρομή που είχαν κάνει έως τον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ειρήνη» και μετέβη στο σημείο, όπου οι Κροάτες χούλιγκαν είχαν σταθμεύσει τα βανάκια με τα οποία μπήκαν στη χώρα μας. Εκεί βρήκε τους αστυνομικούς και παραδόθηκε.

Οργανωμένη κάθοδος, εξάρτηση από αρχηγούς και τους συνδέσμους στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτό το συμβάν δείχνει πως η κάθοδος των Κροατών χούλιγκαν προς την Αθήνα ήταν ιδιαίτερα οργανωμένη, με συγκεκριμένο σκοπό, ενώ καταδεικνύεται και μία εξάρτησή τους, όχι μόνο από τους αρχηγούς τους, αλλά και από τους συνδέσμους τους εδώ στην Ελλάδα. 

Για αυτόν τον λόγο, οι αρχές ερευνούν αν κάποιοι από τους Κροάτες που διαφεύγουν των συλλήψεων εξακολουθούν να είναι στη χώρα μας, κρυβόμενοι σε σπίτια των συνδέσμων που έχουν εδώ. Επιπλέον, επισημαίνεται πως αυτή τη στιγμή η έξοδός τους από τη χώρα μας είναι αδύνατη, καθώς αυστηροί και ενδελεχείς έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλες τις εξόδους της χώρας και ειδικά σε Κροάτες πολίτες.