Ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι μεταγωγές των προφυλακισθέντων για την επιδρομή των Κροατών χούλιγκανς και τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που κατέληξαν στη δολοφονία του 29χρονου φίλαθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή. 

Μέχρι το πρωί είχαν εκδοθεί φυλακιστήρια για περίπου 70 από τους 105 κρατούμενους, ενώ από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ μετήχθησαν οι πρώτοι 46, οι οποίοι οδηγούνται σε φυλακές όλης της χώρας. Λόγω του Δεκαπενταύγουστου οι μεταγωγές των υπολοίπων θα γίνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη. 

Συγκεκριμένα, οκτώ βρίσκονται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού, 12 επρόκειτο να οδηγηθούν στις φυλακές Αυλώνα και οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις φυλακές Τρικάλων, Λάρισας, Βόλου, Νιγρίτας, Κομοτηνής, Μαλανδρίνου, Άμφισσας, Δομοκού, Χανίων, Χίου, Γρεβενών, Ναυπλίου, Κω και Θεσσαλονίκης, ανάλογα με τη χωρητικότητα του κάθε καταστήματος κράτησης.

Ο προβληματισμός των Αρχών είναι η ασφάλεια των Κροατών κυρίως σε φυλακές που υπάρχουν πολλοί Σέρβοι κρατούμενοι. Μετά από επικοινωνία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής με τις διοικήσεις όλων των καταστημάτων κράτησης, δόθηκαν εντολές ελήφθη μέριμνα να μην υπάρχουν επαφές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συμπλοκές. Επίσης, έχουν καταρτιστεί σχέδια για αυξημένα μέτρα και επιτήρηση σε όλες τις φυλακές, ενώ οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Η λύση της κράτησης σε ειδικούς χώρους είναι αυτή που θα επιλεγεί όπου υπάρχει δυνατότητα. Για παράδειγμα, οι οκτώ που μεταφέρθηκαν στον Κορυδαλλό κρατούνται στην ειδική πτέρυγα, ώστε να μην έχουν επαφή με άλλους κρατούμενους.