Τη Χειμάρρα θα επισκεφθεί τη Δευτέα ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης σε μια κίνηση στήριξης του εκλεγμένου δημάρχου της πόλης Φρέντι Μπελέρη ο οποίος κρατείται εδώ και τρεις μήνες από τις Αλβανικές αρχές. 

Ο Κώστας Μπακογιάννης θα είναι ένας από τους ομιλητές στην εκδήλωση που διοργανώνει η ομογενειακή οργάνωση «Ομόνοια» το βράδυ της Δευτέρας στον κεντρικό πεζόδρομο Σπηλαίων στη Χειμάρρα, με αφορμή την εκπνοή της τρίμηνης προθεσμίας που δίνει ο νόμος για την ορκωμοσία του Φρέντι Μπελέρη και γενικότερα των δημάρχων στην Αλβανία. 

Σύμφωνα με τον αλβανικό εκλογικό νόμο όταν περάσει η προθεσμία για την ορκωμοσία μπορούν να προκηρυχθούν νέες εκλογές για την εκλογή δημάρχου. 

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Αθηναίων υιοθέτησε κατά πλειοψηφία ψήφισμα στο οποίο αναφέρεται ότι «η γειτονική χώρα καλείται να εναρμονιστεί με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, παρέχοντας συνθήκες ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής και κοινοτικής περιουσίας και με σεβασμό στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς και την ανθρώπινη ζωή. Οφείλει δε να απελευθερώσει άμεσα τους δύο άνδρες ακολουθώντας τους κανόνες τους διεθνούς δικαίου». Τότε είχαν καταψηφίσει οι παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.