Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, το Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας, σήμερα Σάββατο, 6 Μαΐου 2023, στις 18:30, ενώ σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη και το πέρας προσέλευσης στις 17:30.

Το Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας στεγάζεται στον ιστορικό εμβληματικό χώρο της Σχολής Πεζικού (λεωφόρος Θρασυβούλου Παπαστρατή 8) και ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου του Πολεμικού Μουσείου Αναστασίου Λιάσκου και των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του. Αποτελεί άλλο ένα Παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μιλήσει στα εγκαίνια του Πολεμικού Μουσείου Χαλκίδας.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί την πόλη της Χαλκίδας και θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών.

Στις 19:00 θα προβληθεί συνέντευξη του πρωθυπουργού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action 24.

Πολεμικό μουσείο Χαλκίδας-«Πόλος έλξης» για μικρούς και μεγάλους 

Το Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας στεγάζεται σε ένα εμβληματικό κτήριο της ιστορικής Σχολής Πεζικού και προβάλλει τη στρατιωτική ιστορία των Ελλήνων.

Στους εκθεσιακούς του χώρους φιλοξενούνται μοναδικά και σπάνια κειμήλια, από την Eνετοκρατία και την Επανάσταση του 1821 έως τη σύγχρονη ιστορία, μέσα από συλλογές όπλων, στρατιωτικές στολές, αρχειακό και φωτογραφικό υλικό, πίνακες, έργα τέχνης, καθώς και διοράματα σημαντικών ιστορικών γεγονότων.

Aποτελεί έναν δυναμικό χώρο «ζωντανής ιστορίας», που αποδίδει φόρο τιμής στους πολεμιστές προγόνους μας και σεβασμό στις θυσίες τους.

Το Μουσείο στεγάζει τη ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΛΙΑΣΚΟΥ

Ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιος Λιάσκος, σε πρόσφατες δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, εξέφρασε την ακράδαντη πεποίθησή του πως η πρωτοβουλία αυτή του Πολεμικού Μουσείου ανοίγει ένα νέο σημαντικό «κεφάλαιο» για τη Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας, που θα προσδώσει σημαντικά οφέλη, σε πολλά επίπεδα στην τοπική κοινωνία και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα, ο κ. Λιάσκος επεσήμανε πως το Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας θα αποτελέσει χαρακτηριστικό «σημείο αναφοράς» και σημαντικό «πόλο έλξης» για μικρούς και μεγάλους φίλους της πλούσιας ιστορίας της Ελλάδας, με απώτερο στόχο την τόνωση της εθνικής μνήμης και την ενίσχυση της εθνικής αυτογνωσίας. Ουσιαστικά, πρόκειται και για έναν πολυχώρο αναψυχής, με αναφορά και επίκεντρο την ιστορική γνώση, την τουριστική αξιοποίηση και την ψυχαγωγία.