Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου είχε επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην οποία τόνισε ότι η Κομισιόν θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα για στήριξη μετά τις πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα.

«Σε επικοινωνία που είχα με τον υπουργό Υγείας της Ελλάδας Mιχάλη Χρυσοχοΐδη συζητήσαμε για τις άμεσες ανάγκες που υπάρχουν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, σε θέματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα για στήριξη» αναφέρει η κ. Κυριακίδου με ανάρτησή της στην πλατφόρμα.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στο Στρασβούργο έχει συνάντηση με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, ενώ θα συναντηθεί και με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με θέμα τη στήριξη της χώρας μας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πρόσφατων φυσικών καταστροφών.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες στις οποίες από την πλευρά της κυβέρνησης θα συμμετέχουν: ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς.