Η ραγδαία συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει πολλές παράπλευρες απώλειες που αγγίζουν μέχρι και τους συνεργάτες του Στεφάνου Κασσελάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε μέχρι και ο διπλωματικός του σύμβουλος, Ευάγγελος Καλπαδάκης.

Μόλις ο Στέφανος Κασσελάκης έγινε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να του «δανείσει» τον έμπειρο διπλωματικό του σύμβουλο, Ευάγγελο Καλπαδάκη. Ο νέος πρόεδρος δεν είχε την κατάλληλη εμπειρία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και χρειαζόταν άμεσα έναν έμπειρο συνεργάτη που να γνωρίζει άριστα τα εθνικά θέματα. Πράγματι ο διπλωμάτης βρέθηκε δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη και του παρείχε πολύτιμες διπλωματικές συμβουλές. Άλλωστε ο Ευάγγελος Καλπαδάκης υπήρξε και μέλος του περίφημου Think Tank του Αλέξη Τσίπρα, γνωρίζοντας την ανθρωπογεωγραφία της Κουμουνδούρου.

Ωστόσο ο διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα δεν φαίνεται να έζησε και τις καλύτερες στιγμές του δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη. Όλοι θυμούνται το σκηνικό στην Κύπρο, όταν ο έμπειρος σύμβουλος έκανε νοήματα στον Στέφανο Κασσελάκη για να σταθεί σε στάση προσοχής την ώρα που κατέθετε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα και ακουγόταν ο εθνικός ύμνος. Το σκηνικό τότε είχε διακωμωδηθεί έντονα από χρήστες στα social media. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευάγγελος Καλπαδάκης δεν ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα με τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και έχει ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι πλέον δεν θα παρέχει τις συμβουλές του στον Κασσελάκη, με αποτέλεσμα ο τελευταίος ήδη να αναζητά νέο διπλωματικό σύμβουλο. Στο ίδιο πλαίσιο τους τελευταίους μήνες υπήρχαν φήμες ότι οι δύο άνδρες δεν συμφωνούσαν για τη γραμμή που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα στα εθνικά θέματα.

Πλέον το δίλημμα του Ευάγγελου Καλπαδάκη είναι αν θα παραμείνει σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, ενόψει και του ιδρύματος που ετοιμάζει ο πρώην πρωθυπουργός ή αν θα επιστρέψει στο Υπουργείο Εξωτερικών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κινδυνεύει να μείνει με Πολάκηδες και Τζάκρηδες και έπειτα να αναρωτιέται τι έφταιξε για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.