Ο Μάνος Βουλαρίνος στην εφημερίδα «Το Μανιφέστο» όπως και στην εκπομπή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ έχει επισημάνει το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία καθώς και ότι ο ίδιος αισθάνεται πως δεν μπορεί να τον ανταγωνιστεί στη σάτιρα. Μόνο που πλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να του παίρνει και τον τίτλο της εκπομπής του, αφού όσα λέει και κυρίως όσα γράφει διεκδικούν το «ό,τι να ’ναι».

Η ανάρτησή του, προκειμένου να σχολιάσει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τα περί συμμετοχής στην πορεία του Πολυτεχνείου αλλά και την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί μοναδική συνεισφορά στον ορισμό της φράσης ό,τι να ναι.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Διπλή επίδειξη πολιτικής ανηθικότητας από την πλευρά του Κ. Μητσοτάκη: Διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου θεωρεί ότι όποιος έχει εργαστεί στην Goldman Sachs είναι εν δυνάμει υποστηρικτής της δικτατορίας στην Ελλάδα! Και αυτοπροσώπως, αποκαλώντας ‘‘μόρφωμα’’ τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση της ρύθμισης του χρέους και της εξόδου από τα μνημόνια. Ακόμα και ένα κόμμα που κυβερνάει χέρι χέρι με την Ακροδεξιά εσωτερικού (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης) και εξωτερικού (Βελόπουλος), προσωπικά δεν θα το αποκαλούσα ποτέ μόρφωμα, σεβόμενος τη δημοκρατική ψήφο των πολιτών. Ομως αυτή είναι η διαφορά μας».

Πρώτα απ’ όλα, ουδείς μπορεί να συλλάβει τη σύνδεση του χιουμοριστικού σχολίου του Παύλου Μαρινάκη για την Goldman Sachs με τη δικτατορία. Ή δεν κατάλαβε ή απλά κινείται στη λογική τού ό,τι να ’ναι αρκεί να μπλέξει σε μια πρόταση η δικτατορία ώστε στη συνέχεια να κολλήσει και η καραμέλα του ΣΥΡΙΖΑ περί ακροδεξιάς για να βάλει μέσα τα ονόματα υπουργών και βουλευτών της ΝΔ με ολίγη από Βελόπουλο.

Αυτό όμως ταπερί μορφώματος που αποδίδει στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι επίσης διασκεδαστικό. Διότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήρθε μεν προσφάτως στην Ελλάδα, αλλά ηγείται ενός κόμματος που έχει σύρει τα χίλια μύρια στη ΝΔ και τον πρωθυπουργό. Ηγείται ενός κόμματος που έχει επιχειρήσει να ταυτίσει, με δηλώσεις επίσημες, την κυβερνώσα παράταξη ακόμη και με παιδεραστές. Ο ίδιος δε έχει χαρακτηρίσει την κυβέρνηση καθεστώς.

Η αναφορά σε μόρφωμα μάλιστα ίσως είναι ο ηπιότερος χαρακτηρισμός για το κόμμα στο οποίο είναι πλέον πρόεδρος και το επιβεβαιώνουν όλα όσα συμβαίνουν. Αυτό που δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα ήταν συγκεκριμένο: «Τώρα που έφυγε η προοπτική εξουσίας οριστικά και αμετάκλητα, ανακαλύφθηκαν όλες οι παθογένειες ενός μορφώματος, του οποίου ουσιαστικά ο μόνος ρόλος ύπαρξης ήταν η εξουσία».

Εκεί που το τερμάτισε πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι στον… πρόλογο που συνοδεύει την ανάρτησή του, όπως αυτή αναδημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ: «Όταν ένα κόμμα περνάει προβλήματα –τα οποία να είστε βέβαιοι ότι θα τα ξεπεράσουμε όλοι μαζί– τότε φαίνεται το ήθος και η ποιότητα των αντιπάλων του. Σήμερα είχαμε διπλή επίδειξη πολιτικής ανηθικότητας από την πλευρά της ΝΔ».

Δηλαδή το κόμμα που επιχείρησε κατ’ επανάληψη να προκαλέσει διάσπαση στη ΝΔ με διάφορες τραγελαφικές ιστορίες αλλά και επικίνδυνες για την πολιτική ζωή του τόπου ενέργειες, όπως η σπίλωση πολιτικών αντιπάλων με τη σκευωρία της Νovartis, ή η συμφωνία των Πρεσπών, εμφανίζεται να… να κλαίγεται και να ζητεί να το λυπηθούν λόγω των προβλημάτων που περνά.

Την άλλη αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε πως δεν την άκουσε πάντως. Αυτή, σύμφωνα με την οποία η πολιτική ζωή του τόπου δεν ξεκίνησε με την άφιξη του Στέφανου Κασσελάκη. Και αυτό ισχύει για κάθε του ενέργεια, για κάθε σχόλιό του σε σχέση με την… κληρονομιά που έλαβε από τον Αλέξη Τσίπρα.

Καλό θα ήταν πάντως να ακούσει τη συμβουλή του Γιάννη Δραγασάκη και να διαβάσει λίγη πρόσφατη ιστορία. Και να μάθει πως το κόμμα στο οποίο είναι πρόεδρος συγκυβέρνησε με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ…

Υγ.: Ας εξηγήσει κάποιος στον Στέφανο Κασσελάκη και στους μέντορές του τι σημαίνει μόρφωμα, και πως συνδέεται με έναν πολιτικό σχηματισμό στον οποίο εκτός των άλλων μετέχουν μέσα από τις στοχοποιήσεις αλλά και τις παροτρύνσεις προς την ηγεσία και ανώνυμα τρολ του Διαδικτύου.