Η δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action 24 επιβεβαιώνει το προφανές, παρά την αναμενόμενη εκ των πραγμάτων «ρευστοποίηση κερδών» από την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Και το προφανές είναι ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη δεν μπορεί να συμβάλλει θετικά στην ανακαίνιση του πολιτικού συστήματος και τη βελτίωση της λειτουργίας του κοινοβουλευτισμού, όπως έδειξε η πρότασή του για τη σύσταση Προανακριτικής.

Ως εκ τούτου, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι παράγων συνδιαμόρφωσης του συστήματος ασφάλειας και προστασίας της κοινωνίας απέναντι στις νέες προκλήσεις, που προκαλούνται λόγω της βαθιάς κρίσης που συνταράσσουν το γεωπολιτικό και γεωοικονομικό πεδίο των ανεπτυγμένων χωρών.

Εν προκειμένω η Ελλάδα χρειάζεται αντιπολίτευση και όχι ένα κόμμα, όπως το σημερινό ΠΑΣΟΚ, που με τις τακτικές που χρησιμοποιεί επιδιώκει να γίνει... ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά των φιλελεύθερων κεντρώων και δεξιών δημοκρατικών δυνάμεων, απαιτείται η πολιτική και κοινωνική διεύρυνση της Ν.Δ., ως κυρίαρχης δύναμης, να έχει ως στρατηγικό στόχο μέσω της υλοποίησης φιλολαϊκών πολιτικών τη δημιουργία ενός νέου τύπου κοινωνικού και πολιτικού ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ, που θα εγγυάται, εκτός της οικονομικής ανάπτυξης, κυρίως την ευημερία και την ασφάλεια των πολιτών.

Και προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να προβληματισθεί υπό τις σημερινές συνθήκες η Κεντροδεξιά, εάν ίσως είναι προτιμότερο να ενισχύσει την ασφάλεια και την ευημερία ως προηγούμενα προστάγματα της ανάπτυξης.