Επιβεβαιώθηκαν οι διαρροές των τελευταίων ωρών, που ήθελαν τον Φρέντι Μπελέρη να λαμβάνει μία θέση στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο.

Ο Φρέντι Μπελέρης ανακοινώθηκε επίσημα ως υποψήφιος, με χειροκροτήματα ενώ ο ίδιος είναι κρατούμενος στις Αλβανικές φυλακές. Η αίθουσα σείστηκε ενώ πολλοί φώναζαν το όνομά του.

Θυμίζουμε πως σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού,  είχε μεταβεί στην Αλβανία και ο πρώην υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος συναντήθηκε με τον φυλακισμένο δήμαρχο Χειμάρρας, ενώ ξεκινούσε την επομένη  η δίκη του Φρέντη Μπελέρη.

beleri-family.jpg

Ο πρώην υπουργός εξέφρασε τότε  τη συμπαράστασή του στον κ. Μπελέρη σημειώνοντας πως «θέλουμε το τεκμήριο αθωότητάς του να γίνει απόλυτα σεβαστό από την αλβανική δικαιοσύνη. Πρέπει επιτέλους να βρεθεί μια δίκαιη λύση, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου του κράτους δικαίου και της αρχής καλής γειτονίας, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατική κανονικότητα στην Χειμάρρα».

Σήμερα, αν και ο υποψήφιος και επίσημα ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, ήταν απών απο την παρουσίαση, στο κοινό βρεθηκαν δικοί του άνθρωποι. Πέτρος Μπελέρης Σταύρος Παπασταύρου Λεονάρντο Μπελέρης, χειροκρότησαν και δήλωσαν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στον κρατούμενο Φρέντι Μπελέρη.