Στάσεις εργασίας αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί, πριν καλά καλά ανοίξουν τα σχολεία, θεωρώντας πως τα προβλήματα, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, παραμένουν άλυτα. Την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται από τις συνέπειες της πρωτοφανούς κακοκαιρίας και η σχολική κοινότητα, ειδικά στη Θεσσαλία, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της ώστε να μετριαστούν όσο γίνεται οι επιπτώσεις της καταστροφής στα παιδιά, η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών παραμένει στοχοπροσηλωμένη στον συντεχνιακό της ρόλο, προκηρύσσοντας κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) αποφάσισε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 1.30μμ, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό, Κυριάκο Πιερρακάκη. Για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή προκηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12-2μ.μ.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση, σχετική συνάντηση με τον υπουργό έχει ζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου «να συζητηθούν όλα τα προβλήματα των σχολικών μονάδων αλλά και για να εξευρεθούν λύσεις στα τεράστια προβλήματα που πρόεκυψαν σε σχολεία, εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες στον Έβρο και τη Θεσσαλία, μετά τις καταστροφικές φωτιές και πλημμύρες».

Και φυσικά, στην ίδια ανακοίνωση, η ΟΛΜΕ επαναφέρει το αίτημά της για μονιμοποίηση των νεοδιόριστων.

Τέλος, η ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ της υπόλοιπης χώρας να πραγματοποιήσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις σητν περιοχή τους.