«Η Αλεξανδρούπολη, ο Έβρος, η Θράκη, εξελίσσεται, αναπτύσσεται, ισχυροποιείται», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας  σε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην παραλιακή λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, για την 104η επέτειο της απελευθέρωσης της πρωτεύουσας του Έβρου.

«Η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει και τιμά τα 104 χρόνια από την ελευθερία της, από την απελευθέρωσή της αλλά και από την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό ενός ανεξάρτητου ελληνικού κράτους. Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσες και σε όσους αγωνίστηκαν για να το πετύχουν αυτό. Η πατρίς ευγνωμονούσα. Έκτοτε έχουμε κάνει πολλά στις προηγούμενες δεκαετίες για να προοδεύσει ο τόπος, να προοδεύσει η Θράκη, ο Έβρος και η Αλεξανδρούπολη. Οφείλουμε όμως -στηριζόμενοι στα διδάγματα του παρελθόντος αλλά και στις καλές σελίδες της ιστορίας μας- να κάνουμε ακόμα περισσότερα, όλοι μαζί για να ενδυναμώσουμε την περιφερειακή βιώσιμη ανάπτυξη, την ασφάλεια των πολιτών και την κοινωνική συνοχή», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Υπογράμμισε δε πως «σ' αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε ως κυβέρνηση, με πράξεις και πολιτικές που ενδυναμώνουν το γεωστρατηγικό ρόλο της περιοχής και της Αλεξανδρούπολης, που ενισχύουν τα σύνορα, την ασφάλεια των συνόρων, που ενισχύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις, επενδύοντας και στις υποδομές». Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τους οδικούς άξονες, τις σιδηροδρομικές συνδέσεις, το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, το ελικοδρόμιο της Σαμοθράκης, τα αρδευτικά και μια σειρά από άλλα έργα, που αναδεικνύουν, όπως είπε, «τη σημασία που η κυβέρνηση αποδίδει στην περιοχή».

Τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση παρακολούθησαν -μεταξύ άλλων- ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής της Ν.Δ. στον Έβρο Σταύρος Κελέτσης, οι βουλευτές της Ν.Δ. Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Αναστάσιος Δημοσχάκης και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης στο Νομό Πάρης Παπαδάκης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. Χριστόδουλος Τοψίδης, οι μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος και Διδυμοτείχου κ.κ. Δαμασκηνός, ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, οι δήμαρχοι Σουφλίου και Σαμοθράκης Παναγιώτης Καλακίκος και Θανάσης Βίτσας αντίστοιχα, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. Δημήτρης Τσιόδρας και Βούλα Πατουλίδου.

Σημειώνεται πως στη στρατιωτική παρέλαση -στη διάρκεια της οποίας δύο μαχητικά αεροσκάφη F16 πέταξαν πάνω από την παραλιακή λεωφόρο- συμμετείχαν και μηχανοκίνητα τμήματα του Στρατού Ξηράς, ενώ μετά το τέλος πραγματοποιήθηκε επίδειξη από τη Διμοιρία Επιδείξεων της Σχολής Δοκίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας.