Από το δήμο Χανίων ξεκίνησε την επίσκεψη του στην Κρήτη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιριδης, ο οποίος θα επισκεφθεί και τη Γαύδο με κύριο αντικείμενο των συναντήσεων του τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

Αυτή την ώρα ο υπουργός έχει συνάντηση με το δήμαρχο Χανίων, βουλευτές του νομού τον αντιπεριφερειάρχη, Νίκο Καλογερή, και εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς με το ζήτημα των μεταναστών.

Το θέμα των αυξημένων ροών έχει προβληματίσει τόσο τη δημοτική αρχή της Γαύδου όσο και του Δήμου Χανίων, με την αρμόδια αντιδήμαρχο Ελένη Ζερβουδάκη να κάνει λόγο για επιτακτική ανάγκη οργάνωσης προγραμματισμού και ενίσχυσης σε συνεργασία με την επίσημη Πολιτεία για όλα όσα υποχρεώνεται ο κάθε Δήμος να προσφέρει στους ανθρώπους που επιλέγουν τη φυγή από τη χώρα τους για λόγους ασφάλειας ή επιβίωσης.

Ο υπουργός θα μεταβεί στη Γαύδο με σκάφος του λιμενικού για να διαπιστώσει και να ενημερωθεί από τη δήμαρχο Λίλιαν Στεφανάκη σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει και αφορούν στις ροές μεταναστών που φθάνουν Νότια της Κρήτης.

Περισυνελέγησαν δεκάδες μετανάστες

Στο μεταξύ στον εντοπισμό και διάσωση 74 μεταναστών που επέβαιναν σε σκάφος που βρίσκονταν σε δυσχερή θέση προχώρησε περιπολικό πλωτό του λιμενικού σώματος, 10 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Γαύδου στην Κρήτη. Οι μετανάστες περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Παλαιοχώρα Χανίων.