Πεντανόστιμα σπιτικά τυροπιτάκια που γίνονται εύκολα και γρήγορα.
Υλικά
Για τη ζύμη:
1/2 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
3 κσ νερό χλιαρό
1 πρέζα αλάτι
1 κγ ζάχαρη
2 αυγά
Αλεύρι γ.ο.χ
Για τη γέμιση
100-150 γρ φέτα
50 γρ τυρί κρέμα
2 κσ γιαούρτι στραγγιστό
Για την επάλειψη
1 αυγό
Σουσάμι (ένα θέλετε)
- Το σχέδιο για την επαναλειτουργία του “Ελ.Βενιζέλος”
- Μήνυμα Κυριάκου προς επιχειρηματίες: Εμείς επιλέγουμε δουλειές, όχι λουκέτα
- Θεοδωρικάκος: Θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας και να στηρίξουμε τους επαγγελματίες
- Δένδιας: Δεν μπορεί να γίνεται κλωτσοσκούφι το εθνικό συμφέρον για δημοσκοπικούς λόγους
- Ιράν: Υπερήλικη, 107 ετών, νίκησε τον κορωνοϊό!
- Η επιτυχής αντιμετώπισης της επιδημίας COVID-19: Το παράδειγμα της Ταϊβάν και της Ελλάδας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω τη μαγιά,τη ζάχαρη,το νερό και το αφήνω για 10′.Έπειτα βάζω τα 2 αυγά,το γιαούρτι,το αλάτι, το ηλιέλαιο και τα ανακατεύω όλα μαζί με ένα σύρμα. Μέτα προσθέτω το αλεύρι (όσο πάρει),το ζυμώνω μέχρις ότου η ζύμη να ξεκολλάει από το χέρι μου.Τη ζύμη την αφήνω να ξεκουραστεί για 30′
Για τη γέμιση τρίβω τη φέτα,προσθέτω τη κρέμα τυριού,το γιαούρτι και τα ανακατεύω όλα μαζί.
Αφότου ξεκουραστεί η ζύμη,ρίχνω αλεύρι σε μια επιφάνεια που θα την ανοίξω και με ένα πλαστή αφού την ανοίξω κόβω μικρά τριγωνάκια στο μέγεθος της παλάμης μου. Βάζω μια κουταλιά του γλυκού στη βάση του τριγώνου και στη συνέχεια το τυλίγω (σαν το κρουασάν) με την κορυφή του να “αγκαλιάζει το τυροπιτάκι. Στο ταψί βάζω λαδόκολλα και από πάνω τα πιτάκια.
Αφότου κάνω όλη η ζύμη σε τυροπιτάκια, χτυπάω σ’ένα μπολ ένα αυγό και με ένα πινέλο αλείφω τα τυροπιτάκια. Μπορείτε ένα θέλετε να βάλετε και σουσάμι από πάνω.Τα ψήνω στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25′.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: cookpad.com