Ο Βασίλης Στίγκας, προσπαθεί να πείσει με κάθε τρόπο ότι οι Σπαρτιάτες είναι αυτόφωτοι και όχι απλώς «μπροστινοί» του Ηλία Κασιδιάρη, αλλά πάντα καταλήγει να φιλά το δαχτυλίδι του ανθρώπου που τους στήριξε και τους έβαλε στη Βουλή. 

«Ποτέ δεν ήμουν αγνώμων. Όταν ένας άνθρωπος μου έκανε καλό τον ευχαριστούσα και ποτέ δεν τον ξεχνάω» είπε ο Βασίλης Στίγκας για τον φυλακισμένο Ηλία Κασιδιάρη, σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1, και πρόσθεσε ότι θα ήθελε να τον γνωρίσει και να πάει για φαγητό μαζί του όταν αποφυλακιστεί. 

«Σαν πολίτης πως το βλέπω: δεν σκότωσαν κανέναν άνθρωπο, υπήρχαν άλλες καταστάσεις. Εννοώ, ο Κασιδιάρης δεν σκότωσε τον Φύσσα. Το πρωτόδικο δικαστήριο είπε ότι διηύθυνε τη Χρυσή Αυγή που σκότωσε τον Φύσσα. Δεν είμαι νομικός. «Και ένας φυλακισμένος κομμουνιστής να ήταν και μου έλεγε “σε στηρίζω και συμφωνώ με τις απόψεις σου”, “ευχαριστώ” θα έλεγα, έχω φίλους αριστερούς που συμφωνούμε σε πολλά πράγματα» είπε, «ξεπλένοντας» τον στη συνείδηση των ψηφοφόρων του. 

Αφού έπλεξε το εγκώμιο του λέγοντας ότι ο Κασιδιάρης έχει καλές ιδέες, ο Βασίλης Στίγκας προσπάθησε να εξηγήσει ότι οι Σπαρτιάτες δεν μπήκαν στη Βουλή λόγω του πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής και επιχείρησε να εδραιώσει τη θέση του με τη φράση «εγώ είμαι αρχηγός, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν μπορεί να γίνει αρχηγός στο κόμμα. Τους Σπαρτιάτες τους διοικώ εγώ». 

«Με ενοχλεί να βλέπω άνδρες να φιλιούνται στον δρόμο» 

Κατά τα λοιπά, η συνέντευξη του Βασίλη Στίγκα ήταν ένα τυπικό ακροδεξιό ποτ πουρί ομοφοβίας και αντιευρωπαΐσμού, μετά το οποίο ο πρόεδρος των Σπαρτιατών φρόντισε τουλάχιστον να μας καθησυχάσει ότι δεν πρόκειται να πετάξει τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στον Καιάδα. «Δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους, αρκεί να μην εμπλέκονται παιδιά. Ένας ομοφυλόφιλος δεν θα μπορούσε να γίνει βουλευτής στους Σπαρτιάτες. Με ενοχλεί η χαλαρότητα των θεσμών. Η gay παρέλαση είναι κάτι φυσιολογικό; Και να έχουν εικόνες αγίων στα απόκρυφα σημεία τους; Θα τρελαθούμε; Υπάρχει δυνατότητα του ανθρώπου να εκφράζεται, αλλά δεν μπορεί να εκφράζεται δημοσίως για κάτι που πιστεύει αυτός. Δεν με πειράζει κάποιος που κάνει κάτι στο σπίτι του, αρκεί να μην εμπλέκονται παιδιά. Εμένα με ενοχλεί να βλέπω δύο άνδρες να φιλιούνται στον δρόμο» είπε.