Θα απαντήσουμε δυναμικά στο υπόμνημα που κατέθεσε εναντίον του κόμματός μας η Νέα Δημοκρατία, προαναγγέλουν οι «Σπαρτιάτες», καταθέτοντας μήνυση στον πρωθυπουργό προκειμένου να κερδίσουν χρόνο ενόψει ευρωεκλογών, ώστε να παγώσουν το ενδεχόμενο να μην πάρουν έγκριση από τον Άρειο Πάγο για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ειδικότερα, «Όπως είχαμε προαναγγείλει, οι "Σπαρτιάτες" θα απαντήσουμε δυναμικά στο κατάπτυστο υπόμνημα που κατέθεσε εναντίον του κόμματός μας η Νέα Δημοκρατία. Εντός των ημερών οι υποψήφιες ευρωβουλευτές μας Μαίρη Μυλωνά και Αικατερίνη Αλεξοπούλου, θα καταθέσουν μήνυση εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς το υπόμνημα που απέστειλε αναφέρει ψευδώς πως στο παρελθόν ήταν υποψήφιες με το Εθνικό Κόμμα "Ελληνες"», σημειώνει, μεταξύ άλλων, το κόμμα "Σπαρτιάτες" σε σημερινή ανακοίνωσή του.

«Παραμένοντας πιστοί στα ιδανικά μας συνεχίζουμε τον ανένδοτο αγώνα μας απέναντι στο καθεστώς Μητσοτάκη, το οποίο μέσα στην παραληρηματική αλαζονεία του θεωρεί ότι μπορεί να ποδηγετήσει την Δικαιοσύνη», υποστηρίζουν ακόμη οι "Σπαρτιάτες", ενώ ισχυρίζονται πως «οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι στην πανδημία και στην υπόθεση των Τεμπών, κουνούσαν το δάχτυλο στον ελληνικό λαό κατηγορώντας τους πάντες ως διασπορείς "fake news", τώρα χρησιμοποιούν εναντίον μας το αγαπημένο τους όπλο: Τα ψεύδη».

Παράλληλα, οι "Σπαρτιάτες" αναφέρουν: «Καλούμε όλους τους Έλληνες να σταθούν στο πλευρό μας καθώς είμαστε το τελευταίο προπύργιο πριν από την πλήρη καταστρατήγηση κάθε έννοιας της Ελευθερίας και τον ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα μας. Καλούμε την ελληνική Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της και να ανακόψει την προσπάθεια απαξίωσης και ποδηγέτησής της από το καθεστώς Μητσοτάκη. Έλληνες, πυκνώστε τις τάξεις των "Σπαρτιατών". Για την ελευθερία, για την δημοκρατία, για την Ελλάδα», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Κερδίζουν χρόνο

Προφανώς, η ενέργεια αυτή των «Σπαρτιατών» είναι ένα νομικό τέχνασμα, προκειμένου να παγώσουν την οποιαδήποτε απόφαση από τον Άρειο Πάγο, παγώνοντας τον ενδεχόμενο αποκλεισμό τους από τις ευρωεκλογές.